Kuopion Ice Marathon -rata avataan lauantaina

Finland Ice Marathon -rata avataan lauantaina 2. helmikuuta Kuopiossa. Luisteluradan valmisteluihin on tehty tänä vuonna tavanomaista enemmän töitä Kallavedellä, kertoo ratamestari Kai Aho.

– Nyt ollaan siinä tilanteessa, että saamme ensimmäisen 2 kilometriä auki lauantaina.

Rata ei ole Ahon mukaan alkuvaiheessaan aivan täydellinen, sillä jään laatu ei tässä vaiheessa ole parasta mahdollista.

– Jää on tällä hetkellä melko pehmeää laatua, eli teräsjäätä ei ole juurikaan paljastunut lumen alta. Valkoinen jään pinta on pehmeähköä, mutta jäätä on pyritty parantamaan pumppaamalla radalle vettä.

Luisteluradan lisäksi luistelukahvio M/S Queen R -laivalla on aloittanut toimintansa, joten satamassa on myös luistelun lisäksi virvokkeita tarjolla. Samoin luistinten teroituspalvelu on avattu.

Finland Ice Marathon järjestetään 20.–23.2.2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vaajasalon jäätie avattiin – tieltä ei saa missään nimessä poiketa: "Siellä voi ihminenkin sutkahtaa läpi"

Uusimmat

Kotimaa

Kuntaliitto: Korona heikentää kuntataloutta 1,7 miljardilla eurolla ensi vuonna

THL peräänkuuluttaa koronaviruksen testauskapasiteetin kasvattamista – myös testimenetelmiä halutaan lisätä

Kansalaisten verorasite ei muuttuisi sote-uudistuksessa ainakaan heti – verotus voi myöhemmin kiristyä etenkin jos maakunnillekin tulee verotusoikeus

Hallituksen sote-esitys heiluttaa kuntien taloutta Kuntaliiton mielestä liikaa – Katso, kuinka paljon oma kuntasi häviäisi tai voittaisi

Rajavartiolaitos kertoo, kuinka tiensä päähän tulevat valvontalentokoneet on määrä korvata – Dornierit ovat lentäneet jo 25 vuotta

Valtiovarainministeriö julkaisee tänään ehdotuksensa työllisyystoimista

Kokoomuksen Orpo esittää Suomeen testitakuuta

Suuret ammatti- ja keskusjärjestöt kehuvat hallituksen uutta etätyösuositusta – "Koko maata kattaviin rajoituksiin ei kannata suorilta mennä"

Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"

Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.