Kuopion Kaupunkilehti valittiin vuoden parhaaksi

Kuopion Kaupunkilehti on valittu vuoden parhaaksi kaupunkilehdeksi. Sanomalehtien Liiton järjestämän Kaupunkilehtikilpailun voittajat palkittiin Suurilla Lehtipäivillä torstaina Oulussa.

Tuomariston mukaan Kuopion Kaupunkilehti on runsas ja omaleimainen lehti, joka nostaa tuoreella otteella esiin esimerkiksi päättäjiä ja päätöksentekoon liittyviä ilmiöitä – koskettavia elämäntarinoita unohtamatta.

Tuomaristo kehui lisäksi, että lehden slogan "Se rohkeampi" todella pitää paikkansa. Lehti on onnistuneesti brändätty paikalliseksi eri vakiopalstoineen ja monipuolisine juttusarjoineen.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Epari ja kolmanneksi Uusi Rovaniemi. Kilpailussa valittiin vuoden parhaat kaupunkilehdet, kaupunkilehtijutut ja kaupunkilehtikuvat.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Itäväylä, Karjalan Heili, Lounais-Lappi, Länsiväylä, Suur-Jyväskylän Lehti, Tamperelainen ja Turkulainen. Vuoden parhaaksi verkkolehdeksi valittiin Epari.

Kaupunkilehtikilpailun raatiin kuului tänä vuonna Turun ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijoita ohjaajanaan Simo Ahtee sekä päätoimittajat Mikko Lindroos ja Laura Ääri.

Kuopion Kaupunkilehti ja Savon Sanomat kuuluvat Keskisuomalainen-konserniin.