Kuopion Vesi: Häiriöilmoituksia ei ole enää tullut, häiriöihin silti syytä varautua

Kuopion Vedelle ei ole enää lauantaiaamuna tullut uusia ilmoituksia vedenlaatuhäiriöistä. Myös runkojohtojen huuhtelupaikoilla vesi on ollut kirkasta.

Itkonniemen vesilaitoksen saneeraukseen liittyvät verkostotyöt aiheuttivat laajoilla alueilla vedenlaatuhäiriöitä torstain ja perjantain aikana. Veden värjääntyminen johtui verkostossa verkostotöiden yhteydessä putkistosta irronneista saostumista.

Vaikka uusia ilmoituksia vedenlaatuhäiriöistä ei ole enää tullut, vedenlaatuhäiriöihin on Kuopion Veden mukaan vielä hyvä varautua viikonlopun ajan varaamalla juomavettä jääkaappiin noin kolmen vuorokauden tarvetta varten.

Viikonloppuna Itkonniemen vesilaitoksella tehdään saneerauksen etenemisen kannalta kriittisiä sisäisiä muutostöitä, joiden vuoksi verkostohuuhtelut lopetetaan tänään kello 12:een mennessä veden riittävyyden turvaamiseksi.

Kuopion Vesi arvioi, että  muutostyöt valmistuvat viikonlopun aikana. Muutostöiden valmistuttua verkostohuuhtelua voidaan jatkaa tarvittaessa.

Väliaikaiset vedenjakelupaikat ovat toiminnassa edelleen Kuopion torilla, Gustav Raninin muistomerkin läheisyydessä ja Alavan kirkon Valkeisenlammen puolella olevalle pysäköintialueella. Viimeksi mainittuun pisteeseen on toimitettu uusi jakeluhana ilkivallan kohteeksi joutuneen tilalle.

Edellä mainitut jakelupaikat ovat toiminnassa ympäri vuorokauden viikonlopun yli ja tarvittaessa myös tämän jälkeen. Jakelupaikkojen muutoksista tai jakelupaikkojen purkamisesta Kuopion Vesi tiedottaa erikseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion vesiongelma alkaa jo helpottaa – tänä aamuna ei uusia häiriöilmoituksia

Kuopion kaupunginjohtaja kiisti, että kyse on vesikriisistä

Ilkivaltaa vedenjakelupisteellä Kuopiossa - häiriö vaikuttaa helpottavan

Vedenlaatuongelmat alkavat helpottaa KYSillä

Vesihuoltotyöt jatkuvat ensi viikolla Kuopion keskustassa – vedenlaatuhäiriöitä voi tulla vuoden loppuun asti

Vettä tulee jälleen Kuopion terveysasemalla – toiminta palautunee pian ennalleen

Varavesisäiliöt alkavat olla vähissä Kuopiossa – likainen vesi on siirtymässä nyt etelään

Koulun vesi muuttui vartissa kirkkaasta tummanruskeaksi – Rehtori: tällaiseen ei ole varauduttu

Kuopiossa kaikki loputkin hammashoidon ajat peruttiin perjantailta vesiongelmien vuoksi

THL:n vesiasiantuntija: Kuopion vesi ei aiheuta terveysriskejä, paniikkiin ei aihetta!

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, vaan haluaa pysyä puoluetta vakauttavana voimana kisan aikana ja sen jälkeen

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.