Kuopion alatorille valuu taas sadevettä

Kuopion alatorille vuoti tiistaina jälleen vettä. Kuopion toriparkkiin tihkui vettä ensin päivällä, mutta iltapäivällä vettä paikoin jopa ruiskusi sisään.

Vettä valui nyt niin kutsulla vanhan parkkihallin puolella tyhjiin parkkiruutuihin, ei liikkeisiin tai alatorin kauppakäytävälle niin kuin pahimmillaan viime vuosina on valunut.

Runsaat sateet ongelmana

Tämänpäiväisen vesivuodon taustalla olivat runsaat sateet. Tiistaina Kuopiossa satoi erittäin runsaasti. Sadetta tuli vuorokauden aikana sen verran mitä tulee keskimäärin kuukaudessa. Täysin poikkeuksellisia sademäärät eivät kuitenkaan ole.

Kuopiossakin on aiempinakin kesinä ja syksyinä ollut kovia sadepäiviä. Yhteistä niille on ollut toistavasti se, että vettä on valunut kaikkina kovina sadepäivinä Kuopion toriparkkiin.

Alatorin vesivuodoille on löydetty jo useita eri syitä ja niitä on vuosien mittaan korjattu. Kukaan ei ole kuitenkaan ottanut yksiselitteisesti vastuuta toistuneista ongelmista.

Kuopion alatorin on suunnitellut Pöyry. Alatorin on tilannut ja omistaa Kuopion kaupunki ja sille kuuluva Kuopion Pysäköinti. Päärakentajana on toiminut Skanska.

Vettä on tulvinut toriparkkiin torin läpivienneistä, sadevesikaivojen kohdilta sekä muista saumoista.

Tämänkertaisen vuodon syyksi epäillään yksittäistä väärin tehtyä viemäriputken läpivientiä torilta alas. Asiaa tarkistettiin ja korjattiin tiistain aikana.

Vuoto nyt vanhalla puolella

Kuopion torille tehdyn pilkkipaikan läpivientireiästä ei valunut vettä eli sen rakentaminen ei ole johtanut ongelmiin.

Vettä ei valunut nyt myöskään kauppakäytävälle. Sen sijaan kauppahallin uuden kahvilasiiven katto vuoti sateen aikana. Vuodot alkoivat katolla tehtyjen korjaustöiden jälkeen, joiden yhteydessä katon eristeet vahingoittuivat.

Katso sadekertymät kartalta eri puolilla Suomea

Järveen valui öljyä Kuopion matkustajasatamassa

Kuopiossa satoi kuukauden sateet päivässä

Junia korvataan busseilla Pieksämäen ja Joensuun välillä

Varoitus: Vettä sataa yli 50 mm, tuulenpuuskat erittäin voimakkaita

Alatorille tulvi runsaasti vettä

Kuopio ei aio maksaa alatorin vesivahinkoja

Vettä valui alatorille uudesta kohdasta

Alatorin hämmennys jatkuu - vesivahingot mahdollisia torstaina

Toimitilajohtaja: "Pääurakoitsija reagoi hitaasti vuotoihin"