Kuopion ampuja oli matkalla kohti keskustaa

Saaristokaupungissa autoa kohti perjantai-iltana ampunut poika oli matkalla kohti Kuopion keskustaa, kun poliisi sai hänet kiinni. Ladatun haulikon kanssa liikkuneella 14-vuotiaalla nuorella oli yllään airsoft-liivit ja yli 20 patruunaa.

Poliisi ei tiedä vielä, miksi poika liikkui Saaristokaupungissa ladatun aseen kanssa, mutta Pohjois-Savon apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen kertoo, että ainekset isompaan katastrofiin olivat olemassa.

Poliisin mukaan Saaristokaupungissa asuva poika oli viettänyt perjantai-iltaa ystäviensä kanssa, kun hän vielä tuntemattomasta syystä oli päättänyt lähteä käymään kotonaan. Siellä hän oli murtautunut isänsä asekaappiin ja vienyt sieltä haulikon, patruunat ja liivin.

Poika laukaisi aseen ensimmäisen kerran Keilakannan ostoskeskuksen lähellä, joka sijaitsee lähellä nuorten yökahvilaa. Kahvilassa oli tapahtumahetkellä noin 50-100 nuorta. Poika laukaisi aseen toisen kerran nuorisokahvilan lähettyvillä ja ampui sitten vastaan tulevaa autoa. Laukaus osui auton tuulilasiin, mutta kuljettaja ei loukkaantunut.

Neljännen kerran ase laukesi pojalta poliisin mukaan vahingossa kiinniottotilanteessa, kun poliisi pyysi poikaa laskemaan aseen maahan. Poika ei tehnyt poliisille vastarintaa.

Poliisi sulki nopeasti Saaristokadun saatuaan ilmoituksen ammuskelusta. Ampuja saatiin kiinni 20 minuuttia siitä, kun ensimmäinen hälytys tuli hätäkeskukseen. Poliisi kuulee parhaillaan pojan perhettä, jotka saivat tiedon tapahtuneesta jo yöllä. Poliisin mukaan kyseessä on tavallinen suomalainen perhe.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Olitko tapahtumapaikalla Saaristokaupungissa?

14-vuotias riehui haulikon kanssa Kuopiossa