Georgialaisten miesten epäillään kiertäneen varkaissa Kuopiossa asti

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut kolme georgialaista miestä, joiden epäillään tehneen asuntomurtoja Kuopiossa, Jyväskylässä, Jämässä, Muuramessa, Petäjävedellä, Porvoossa ja Askolassa.

Asuntomurtojen sarja tehtiin toukokuussa. Miehet on vangittu epäiltyinä seitsemään törkeään varkauteen ja asiaa tutkii Itä-Uudenmaan poliisi yhdessä Itä-Suomen ja Sisä-Suomen poliisien kanssa.

Kuopiossa miesten epäillään murtautuneen yhteen asuntoon ja varastaneen sieltä irtainta omaisuutta.

Miesten jäljille pääsemisessä auttoi yleisöltä tullut havainto. Poliisi sarjoitti miesten tekemisiksi epäiltyjä rikoksia ja otti epäillyt kiinni Askolassa Uudellamaalla viikko sitten maanantaina.

Suomessa on viime ja tänä vuonna jäänyt kiinni useita georgialaisia porukoita, joiden epäillään syyllistyneen Suomessa ammattimaisiin varkausrikoksiin. Georgia tuli viisumivapauden piiriin ja lisäksi maan taloustilanne on erittäin huono. Näiden epäillään olevan taustasyyt uudelle ilmiölle, jonka vuoksi georgialaisten osuus varkauksissa on äkillisesti kasvanut.

Suomessa on tullut myös ilmi, että osa georgialaisista ammattivarkaista on tullut Suomeen väärennetyillä Romanian ja Latvian passeilla, kun heillä itsellään on ollut jo maahantulokielto.

Poliisi toivoo havaintoja mahdollisista asuntomurroista, sillä yleisövihjeillä on ollut merkitystä tapausten selvittämisessä.