Kuopion gastronomiselle osaamiselle haetaan arvostettua tunnustusta: "Osaaminen huipputasoa"

ProAgria Pohjois-Savo ry, Kuopion kaupunki ja Savonia ammattikorkeakoulu solmivat keväällä 2016 yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Kuopion alueelle haetaan European Region of Gastronomy -tunnustusta vuodelle 2020. Kuopion alue on hakemassa arvostettua tunnustusta ensimmäisenä Suomesta.

European Region of Gastronomy -verkosto on eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla. Kyseessä on osaamisverkosto, jossa tutkitaan ajankohtaisia ruokakulttuuriin ja siihen liittyvän matkailun ilmiöitä sekä edistetään alueiden tunnettuutta ja aluetaloutta.

Verkostolta voidaan hakea European Region of Gastronomy -tunnustusta, joka myönnetään 2-3 eurooppalaiselle alueelle vuodeksi kerrallaan.

- Kuopion gastronominen osaaminen on maamme huipputasoa. Ravintola Urban ja Musta Lammas ovat esimerkkejä paikallisista menestystarinoista, ja vain vuorenhuippuja alueen korkeasta ravintola-alan osaamisesta. SATOA -ruokafestivaalit ja niiden aito pohjoissavolainen imago nostavat kuluttajien keskuudessa ravintoloiden sekä puhtaita ja monipuolisia raaka-aineita alueelle tuottavan maatalouden arvostusta. Lisäksi alueemme korkeatasoinen koulutus niin ammattikorkeakoulussa kuin yliopistossa tuo maatalous-, matkailu- ja ravitsemisalan pariin jatkuvasti uutta ja tarpeellista tutkimustietoa, sanoo Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen tiedotteessa.