Kuopion gastronomiselle osaamiselle haetaan arvostettua tunnustusta: "Osaaminen huipputasoa"

ProAgria Pohjois-Savo ry, Kuopion kaupunki ja Savonia ammattikorkeakoulu solmivat keväällä 2016 yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Kuopion alueelle haetaan European Region of Gastronomy -tunnustusta vuodelle 2020. Kuopion alue on hakemassa arvostettua tunnustusta ensimmäisenä Suomesta.

European Region of Gastronomy -verkosto on eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla. Kyseessä on osaamisverkosto, jossa tutkitaan ajankohtaisia ruokakulttuuriin ja siihen liittyvän matkailun ilmiöitä sekä edistetään alueiden tunnettuutta ja aluetaloutta.

Verkostolta voidaan hakea European Region of Gastronomy -tunnustusta, joka myönnetään 2-3 eurooppalaiselle alueelle vuodeksi kerrallaan.

- Kuopion gastronominen osaaminen on maamme huipputasoa. Ravintola Urban ja Musta Lammas ovat esimerkkejä paikallisista menestystarinoista, ja vain vuorenhuippuja alueen korkeasta ravintola-alan osaamisesta. SATOA -ruokafestivaalit ja niiden aito pohjoissavolainen imago nostavat kuluttajien keskuudessa ravintoloiden sekä puhtaita ja monipuolisia raaka-aineita alueelle tuottavan maatalouden arvostusta. Lisäksi alueemme korkeatasoinen koulutus niin ammattikorkeakoulussa kuin yliopistossa tuo maatalous-, matkailu- ja ravitsemisalan pariin jatkuvasti uutta ja tarpeellista tutkimustietoa, sanoo Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen tiedotteessa.

Uusimmat

Kotimaa

Suomi huomenna: Tulevaisuuden kirjasto tarjoaa hiljaisen keitaan hässäkän keskelle, mutta ei karkota äänekkäitäkään joukkoja

Joka toinen mies kannattaa puolustusvoimien jättihankintoja – naiset epäilevämpiä

Allergikon jouluateria kannattaa suunnitella huolella – oireet voivat alkaa jo hajusta hengitysilmassa tai vasta muutaman päivän päästä

Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä otettiin kiinni Orimattilassa – 37-vuotias mies lähti ensin autolla pakoon poliisia ja juoksi sitten metsään

Autoliiton Operaatio Lumihiutale käynnistyy 50. kertaa – Vapaaehtoiset auttavat tiellä pulaan joutuneita

Liikenneministeriö selitti ministeri Bernerin ja kansliapäällikön eriäviä kertomuksia Trafi-sotkussa – "Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan"

Joka kolmas kirkon alan työntekijä kertoo kokevansa epäasiallista kohtelua

Trafin sähköiset palvelut avataan osittain huomenna

Helsinkiläiskoulun opettaja tuomittiin yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen

Iisalmen Naisvoimistelijoita koskeva rikostutkinta on edelleen kesken – poliisilla on tällä hetkellä useita epäiltyjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.