Kuopion hätäkeskukselle valittiin päällikkö

Kuopion uuden hätäkeskuksen päälliköksi on valittu Kari Nevalainen. Hän on viime ajat toiminut Pohjois-Savon hätäkeskuksen johtajan sijaisena, kun edellinen johtaja hakeutui muihin tehtäviin. Nevalainen toimi aiemmin hätäkeskuksen viestipäällikkönä ja sitä ennen pelastuslaitoksen palomestarina.

Uusi Kuopion hätäkeskus aloittaa toimintansa tämän vuoden aikana, kun nykyisten Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kaakkois-Suomen hätäkeskusten toiminnot yhdistetään Kuopioon.

Tarkkaa aloituspäivämäärää ei tiedetä, mutta Hätäkeskuslaitoksen mukaan muutos tehdään tänä vuonna.

Hätäkeskuslaitoksen mukaan Nevalainen valittiin päällikön virkaan jo viime vuoden puolella, mutta jostain syystä laitos tiedotti nimityksistä vasta tiistaina.

Uusia hätäkeskuksia jää muutosruljanssin jälkeen Suomeen kuusi ja nyt kaikille niille on valittu päälliköt. Lopettavista Itä-Suomen keskuksista Kaakkois-Suomen hätäkeskuksen nykyinen johtaja Helena Borisov valittiin Porin hätäkeskuksen uudeksi päälliköksi.

Pohjois-Karjalan hätäkeskuksen nykyinen johtaja Sauli Jalonen valittiin apulaispäälliköksi Kuopioon, jossa hän on työskennellyt aiemminkin ennen Joensuun pestiään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.