Kuopion huijarikerääjät oli nähty Pohjanmaalla

Kuopiossa viikonloppuna liikkunut ulkomaalainen miesporukka oli liikkunut myös keskisessä ja läntisessä Suomessa.

Kuopiossa ulkomaalaiset miehet pyysivät rahaa etenkin iäkkäiltä ihmisiltä näyttämällä rahankeräyslistaa, jonka mukaan he keräsivät varoja kuuromykkien lasten yhdistykselle. Keräyslista oli suomenkielinen.

Viranomaisten tiedossa ei ole, että tällaiselle keräykselle olisi Suomessa lupaa. Tiedossa ei myöskään ole, että tällaista yhdistystä edes olisi olemassa, vaan miesten oli nähty laittavan rahat omiin taskuihinsa ja poistuneen ulkomaan kilvissä olevalla autolla.

Lisäksi miesten epäillään mahdollisesti näpistelleen kukkaroita rahankeräyksen yhteydessä.

Tuoreet havainnot hätänumeroon

Kerääjät ovat pyytäneet lahjoittajia kirjoittamaan nimensä listaan ja merkitsemään nimensä perään rahasumman. Listalla on ollut suomalaisia nimiä ja perässä isojakin rahasummia valmiiksi merkittynä.

Poliisille tällaisesta porukasta tehtiin ilmoitus viime perjantaina Kokkolassa.

Ainakin sunnuntaina kuopiolaiset olivat havainneet samalla tavoin toimivan ja samoihin tuntomerkkeihin täsmäävän porukan Kuopiossa muun muassa Prisman parkkipaikalla sekä Siilinjärvellä huoltoaseman pihalla.

Poliisin mukaan ryhmästä ei ole tullut nyt uusia ilmoituksia. Poliisi etsii porukkaa ja pyytää luvattomaksi epäillyistä rahankeräyksistä ilmoituksia tuoreeltaan hätänumeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Luvallinen rahankeräys on helppo tunnistaa