Kuopion ja Siilinjärven nuoret tyytyväisimpiä

Siilinjärvellä ja Kuopiossa asuvat nuoret ovat Itä-Suomen nuorista tyytyväisimpiä palveluihin.

Muutenkin pohjoissavolaiset arvioivat palvelut paremmiksi kuin eteläsavolaiset ja pohjoiskarjalaiset. Tyytyväisimpiä ollaan maakuntakeskuksissa, kuten Kuopiossa ja Joensuussa, ja niiden ympäristökunnissa.

Tiedot käyvät ilmi torstaina julkaistusta Mikkelin ammattikorkeakoulun tuottamasta Itä-Suomen nuorisopuntarista. Kyselytutkimukseen on osallistunut yli 1700 itäsuomalaista nuorta.

Itä-Suomen nuoret käyttävät julkisista palveluista eniten joukkoliikennettä. Nuoret kokivat, että joukkoliikenteessä on erittäin suuria puutteita etenkin maaseutumaisissa kunnissa ja maaseutukaupungeissa.

Kritiikkiä saivat myös terveyspalvelujen lakkautukset maaseutukaupungeissa, vaikka nuoret ovat yleisesti kaikkein tyytyväisimpiä terveyspalvelujen toimivuuteen.

Puutteita koetaan myös kaupallisten ja nuorispalvelujen tarjonnassa. Etelä-Savon nuoret ovat kaupallisten palvelujen tarjontaan tyytymättömämpiä kuin pohjoissavolaiset ja pohjoiskarjalaiset.

Itä-Suomen nuorisopuntari tehdään Mikkelin ammattikorkeakoulussa parin vuoden välein. Nyt julkaistu kolmas nuorisopuntari koottiin kyselytutkimuksena 2015–2015 itäsuomalaisissa oppilaitoksissa, ja se tavoitti yli 1 700 nuorta. Tutkimukseen osallistuneet nuoret ovat 15–25-vuotiaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.