Kaupungin kotihoidon koko turvapalvelu kaatui

Kuopion kaupungin kotihoidon turvapalvelu kaatui torstaina aamuneljältä. Pahimmillaan 1400 yhteyttä asiakkaan ja kotihoidon väliltä oli poikki.

Turvapuhelinten häiriön syy oli operaattorin verkkovika. Se on korjattu ja laitteet palautuivat viiveellä verkkoon. Arvioitu palautumisaika on kello 20 mennessä, vaikka aiemmin ongelmien ennakoitiin olevan ohi jo iltapäivällä. Jatkuvuussuunnitelman mukainen toiminta jatkuu kotihoidossa siihen saakka, kun tilanne on palautunut ennalleen.

– Asiakkaiden ei kannata tehdä testisoittoja turvalaitteillaan, sillä testaaminen ruuhkauttaa häiriön vuoksi kuormitettuja linjoja. Kun toiminta on palautunut, Turvahälytyskeskus näkee järjestelmistä, jos jokin laitteista ei ole palautunut linjoille. Niiden laitteiden kohdalla laitetestaukset toteutetaan erikseen, Kuopion kotihoidosta tiedotetaan.

Kuopion kotihoidon turvapuhelinten toiminta estyi aamulla laajasta Tele2-matkapuhelinoperaattorin verkossa olevasta viasta johtuen. Vian takia turvapuhelimet eivät saaneet yhteyttä matkapuhelinverkkoon ja tämä esti kaikkien turvahälytysten välittymisen eteenpäin auttajalle. Myöskään turvapuhelimen ääniyhteys ei ole toiminut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, vaan haluaa pysyä puoluetta vakauttavana voimana kisan aikana ja sen jälkeen

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.