Kaupungin kotihoidon koko turvapalvelu kaatui

Kuopion kaupungin kotihoidon turvapalvelu kaatui torstaina aamuneljältä. Pahimmillaan 1400 yhteyttä asiakkaan ja kotihoidon väliltä oli poikki.

Turvapuhelinten häiriön syy oli operaattorin verkkovika. Se on korjattu ja laitteet palautuivat viiveellä verkkoon. Arvioitu palautumisaika on kello 20 mennessä, vaikka aiemmin ongelmien ennakoitiin olevan ohi jo iltapäivällä. Jatkuvuussuunnitelman mukainen toiminta jatkuu kotihoidossa siihen saakka, kun tilanne on palautunut ennalleen.

– Asiakkaiden ei kannata tehdä testisoittoja turvalaitteillaan, sillä testaaminen ruuhkauttaa häiriön vuoksi kuormitettuja linjoja. Kun toiminta on palautunut, Turvahälytyskeskus näkee järjestelmistä, jos jokin laitteista ei ole palautunut linjoille. Niiden laitteiden kohdalla laitetestaukset toteutetaan erikseen, Kuopion kotihoidosta tiedotetaan.

Kuopion kotihoidon turvapuhelinten toiminta estyi aamulla laajasta Tele2-matkapuhelinoperaattorin verkossa olevasta viasta johtuen. Vian takia turvapuhelimet eivät saaneet yhteyttä matkapuhelinverkkoon ja tämä esti kaikkien turvahälytysten välittymisen eteenpäin auttajalle. Myöskään turvapuhelimen ääniyhteys ei ole toiminut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.