Kuopion kaupunki muistaa presidenttiparin vauvaa lahjalla: "Rakkaudella Kuopiosta"

Kuopion kaupunki lähettää tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vauvalle lahjan, kaupunki kertoo Facebook-sivuillaan.

– Kuopion kaupunki onnittelee presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota onnellisen perhetapahtuman johdosta. Kuopio tunnistetaan hyvänä kasvuympäristönä lapsille, joten haluamme muistaa presidenttiparin vauvaa lähettämällä pienokaiselle I love Kuopio –bodyn. Rakkaudella Kuopiosta, kaupungin Facebook-sivuilla kerrotaan.

 

Presidentti Niinistö kertoi itse valtiopäivien avajaisissa eduskunnassa toivovansa kansalaisilta maltillista suhtautumista presidenttiparin vauvaan.

– Suomessa syntyy noin 50 000 lasta vuodessa. Me olemme tasavalta ja se tarkoittaa muun muassa sitä, että kaikki nuo lapset ovat samalla tavalla tärkeitä. Minä en näe mitään eroja tässä suhteessa, ja toivon, ettei kukaan mukaan innostu kauheasti eroja näkemään, Niinistö sanoi toimittajille tiistaina.

– Tällaisessa hienossa demokratiassa ja tasavallassa kukaan näistä pienistä vauvoista ei nouse toisen yläpuolelle. Kaikki ovat tärkeitä, Niinistö jatkoi.

Niinistö ei halua pojan ympärille suurta julkisuutta. Esimerkiksi minkäänlaisia kuvauksia julkisuuteen toimitettavan kuvan ottamiseksi ei ole järjestetty.

– Minun ja Jennin harras toive on, että nyt suhtauduttaisiin vauvaan kuin yhteen 50 000:sta, Niinistö sanoi.