Kuopion perussuomalaisten puheenjohtaja saanut uhkauksia Jukaraisen erottamisen takia

Kuopion seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Pia Punkki kertoo saaneensa useitakin uhkauksia sen jälkeen, kun Markus Jukarainen päätettiin erottaa paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajan tehävästä sosiaalisessa mediassa kirjoittamiensa asioiden takia. Uhkaavia kirjoituksia on laitettu pääasiassa Markus Jukaraisen Facebook-seinälle. Punkki ei halua kommentoida tarkemmin tapausta, mutta sanoo, ettei tapaus jää tähän.

– Ei ole kyllä kovin iloiset tunnelmat ollut. Jatkoa kyllä seuraa. Ei niistä voi vielä puhua, koska ovat keskeneräisiä asioita.

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Jani Kolehmainen sanoo piirin ja koko puolueen tuomitsevan jyrkästi kaikenlaisen uhkailun.

– Kaikki ihmisiin kohdistuva uhkailu on sellaista, johon tullaan puuttumaan. Jukaraisen kirjoituksessa sanamuodot olivat todella rankkoja, en hyväksy tuollaista ollenkaan. Tuollainen some-kirjoittelu on todella tuomittavaa.

Jukaraisen kirjoittelu turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksista sosiaalisessa mediassa herätti huomiota viikonloppuna. Hän muun muassa antoi poliisille kovia ohjeita ”maahantunkeutujien” käsittelystä facebook-tilillään.

Pohjoissavolaiset poliittisten puolueitten piirijärjestöt ovat sanoutuneet kannanotossaan irti kaikesta vihapuheesta. Allekirjoittajien joukossa on muiden muassa perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Jani Kolehmainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kannanotto: Ei vihapuheelle!

Some-kohun vaikutus: Kuopion perussuomalaiset vaihtoi varapuheenjohtajan

Tutkijat tuomitsevat valtuustoon nousevan Jukaraisen some-kirjoittelun: "Rasistista vihapuhetta"