Kuopion teatterin palohälytyksen syy selvisi: Katso video tilanteesta!

Kuopion kaupunginteatterilla näytöksen aikana lauenneen palohälytyksen syy on selvinnyt. Palomestari Arto Lappi Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että palon aiheutti näytöksessä käytetty savukone.

- Kun näytöksessä käytetään savukonetta, näyttämöalueella olevat, automaattisen paloilmoittimen valvontaan käytettävät ilmaisimet pitäisi kytkeä irti. Nyt yksi ilmaisin oli jäänyt toimintavalmiuteen, ja se aiheutti hälytyksen, Lappi selittää.

Lapin mukaan on aivan normaali käytäntö, että palohälytyksen tullessa ihmiset ohjataan ensin kokonaan ulos rakennuksesta. Kun pelastuslaitos oli paikalle tullessaan havainnut, ettei missään ole savua, katsojat  päästettiin aulaan. Nyt katsojat on jo päästetty takaisin katsomoon.

- Onneksi tämä ei sattunut eilen. 20 asteen pakkasella olisi ollut aika rankkaa odotella ulkona.

Palohälytyksen aikaan teatterissa oli meneillään Pieni eläin - Seela Sella 80v. -näytös.

Paloesimies Jari Pulkkinen kertoo, että ihmiset joutuivat olemaan ulkona pakkasessa noin vartin. Heillä oli kuitenkin takit mukanaan. Kokonaisuudessaan näytös keskeytettiin noin puoleksi tunniksi.

 

Juttua täydennetty 7.1. kello 20:46 Jari Pulkkisen haastattelulla.

Kuopion teatterissa palohälytys: Ihmiset odottivat ulkona

Uusimmat

Kotimaa

IL: Mies tönäisi toisen junaraiteille – ulkopuolinen pelasti 23 sekuntia ennen junan tuloa

Perussuomalaisten Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"

Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä 10  000:lla viidessä vuodessa – retkeily on edelleen nuorten mieleen, vaikkei partio pelkkää eränkäyntiä olekaan

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

"Kevätjää on todella petollinen" – lämmin huhtikuu haurastuttaa jäitä vauhdilla ympäri Suomen

Ruohikkopalovaroitukset saattavat sammuttaa pääsiäiskokot heti alkuunsa – Seurasaaressa roihunnee kaksi kokkoa, Pohjanmaalla kokot jäänevät polttamatta

Kolme vai seitsemän viikossa? Kananmunien maksimimäärästä on erimielisyyttä, mutta itselle terveellisen määrän selvittäminen ei ole mahdotonta

Pappi matkasi kuolemaantuomitun rinnalla vankilasta teloituslavalle asti

Pääsiäisvaellus Via Crucis kerää jälleen tuhansien yleisön Helsinkiin

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies ajoi mökkitiellä juovuksissa törmäten puuhun ja kiveen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.