Kuopioon tulossa yksityinen liikuntahalli Puijo-Areena

Lähiaikoina Kuopion kaupungille tullaan jättämään hankehakemus Puijo-Areenan rakentamiseksi Puijon urheilulaaksoon.

– Kyse on yksityisestä sisäliikuntahallista, jota on valmisteltu puolitoista vuotta, kertoo Kuopion kaupunginvaltuutettu Antti Kivelä (kesk.) keskiviikkona Savon Sanomille.

Kivelä on kamppailulajien edustajana ja Kuopion seurafoorumin puheenjohtajana kokoon juossut osaltaan hanketta.

Kuopion palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas toteaa, että hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan tiistaina linjaama liikuntatilojen yksityinen tuottajamalli mahdollistaa nyt asiassa etenemisen.

– Neuvottelut voidaan kaupungin puolesta käynnistää linjauksen mukaisesti, sanoo Vähäkangas.

Kivelän mukaan hankkeen puuhamies on Radio Energy Finlandin entinen toimitusjohtaja, helsinkiläinen Antti Pakkala, joka ei kuitenkaan halua vielä tässä vaiheessa kommentoida asiaa julkisuuteen.

 

Sidos Kuopioon löytyy muun muassa Pakkalan tyttären Erika Pakkalan kautta, joka muutti viime syksynä Kuopioon. Hän on telinevoimistelun moninkertainen Suomen mestari ja toimii nykyään Kuopion Reippaan voimistelijoiden kilpavalmentajana.

Puijo-Areenaa varten on tarkoitus perustaa kiinteistöyhtiö, joka rakennuttaa ja omistaa hallin. Kivelä arvio areenan kooksi 5000–6000 neliötä oheistiloineen, joita olisivat muun muassa kokous- ja vip-tilat sekä kahvio.

Kohderyhmänä ovat kamppailulajit, voimistelijat sekä Kuopion sirkuksen harrastajat eli yhteensä noin 3500 harrastajaa, joille sopii samankaltaiset tilaratkaisut. Hallin koko varmistuu hankehakemuksessa.

– Koska tämä on yksityisvetoinen hanke, yksityiskohdat täsmentyvät kokonaisbudjetin mukaiseksi, sanoo Kivelä.

Kivelän mukaan hankkeessa on olemassa yksityinen rahoittajataho, mutta hallihankkeen hintaa ei tässä vaiheessa kerrota.

– Hallihankkeisiin on mahdollisuus saada veikkauksen ja opetusministeriön rahoitusta ja matkailuhankkeena aluekehitysrahoja.

Puijo-Areena on suunniteltu hiihtostadionille tultaessa Puijon portista vasemmalle puolelle stadionrakennuksen kanssa samaan linjaan.

– Tarkoitus on päästä rakentamaan heti, kun mahdollista. Kuopiossa on lentopallon Power Cuppiin kesäkuussa 2018. Toivetila on, että se olisi siihen valmis eli noin kahden vuoden päästä, kertoo Kivelä.

 

Hanke on odottanut kaupungin linjausta yksityisestä liikuntapaikkarakentamisesta.

– Tämä on nyt hyvin vahvalla pohjalla, kun kaupungin periaatepäätös on julkinen. Yksilöity hanke-esitys tulee kaupungille pikaisella tahdilla, vakuuttaa Kivelä.

Alunperin hallia soviteltiin ikkunatehdas Fenestran entiseen teollisuushalliin Siikaniemessä.

– Tarkastelimme sitä seurojen kanssa, mutta päädyimme siihen, että uudisrakennus on järkevämpi vaihtoehto, kertoo Kivelä.

Hanke on edennyt Kivelän mukaan hyvin, sillä sitä "valmistelemaan saatiin hyviä puuhamiehiä, jotka ovat voineet keskittyä asiaan".

– Tästä on neuvoteltu myös kaupungin ylimmän johdon ja elinkeinotoimen kanssa.

Kivelä painottaa, ettei kyse ole pelkästä liikuntahankkeesta.

– Tämä on selkeästi liikunta- ja matkailuhanke. Varsinaisen kohderyhmän lisäksi se palvelee niin hiihtäjiä kuin luontomatkailijoita. Päivällä sieltä on tarjota hyvää tilaa vanhusten ja koululiikunnan tarpeisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savilahden luolastot ovat jo hankesuunnittelussa

Kaupungilta linjaus yksityisiin hankkeisiin

Uusimmat

Kotimaa

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, epäillyt nuoria

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – ylityökielto myös satamiin

Kevyemmät hoidot voittavat veitsen kosmeettisten hoitojen suosiossa – monet eivät edes halua erottuvaa tulosta

Nordean pankkipalveluissa katkoja iltapäivään asti – vaikuttaa muun muassa kortteihin ja verkkopankkiin

Poliisi keskeytti palautukset Irakiin – sisäministeri Ohisalo Suomen palauttaman irakilaisen kuolemasta STT:lle: Karuimmillaan virheet voivat johtaa tällaiseen

Näkökulma: Ilmastopäätöksissä samat pohdinnat Suomessa ja EU:ssa – miten huomioidaan eri alueet ja työllisyys?

Anderssonille jatkopesti vasemmistoliiton johdossa, puoluesihteeri meni vaihtoon – Koikkalaisen toivotaan kuulevan kenttää paremmin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.