Kaupunki ja AKK-Motosport neuvottelevat: Kuopioon uusi suuri moottoriurheilukeskus

Autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport ry ja Kuopion kaupunki neuvottelevat kansainvälisen mittaluokan moottoriurheiluradan rakentamisesta Kuopion Heinjoelle.

Suomessa on viisi toimivaa kansallisen tason rataa. Iittiin on vuosia ollut suunnitteilla kansainvälisen tason Kymi Ring.

Kuopion kaupunki selvittää parhaillaan hankkeen rahoitusmahdollisuuksia. Hintalappua on aseteltu 5–10 miljoonan euron luokkaan.

Radasta ei ole vielä käyty Kuopiossa poliittista keskustelua, mutta sen aika on, kun asia nousee esille kaupungin budjettivalmistelussa tänä keväänä.

–Taloudelliset realiteetit ovat ankeat ja yhtälö haasteellinen, kun neuvottelemassa on kaksi rahatonta osapuolta, kommentoi kaupunkiympäristöjohtaja Jarmo Pirhonen.

Silti kaupungilla on hinku yrittää.

–Se olisi ehdottomasti hyvä hanke, sanoo Pirhonen.

Toimitusjohtaja Jani Backman AKK:sta korostaa, ettei kattojärjestön rooli ole infran rakentaminen, eikä sillä ole rahaa suunnittelukustannuksiinkaan. Hanke on siis kaupungin ja liike-elämän varassa.

AKK on käyttänyt viime joulukuussa englantilaisen Apex Design ratasuunnittelutoimiston edustajan tutustumassa Kuopion rata-alueeseen.

–Hän totesi alueen ihanteelliseksi keskuksen rakentamiseen, kertoo Backman.

Tavoitteena on rakentaa valtakunnallisesti merkittävä ja kansainväliset standardit täyttävä ratakokonaisuus sekä moottoriurheilun elämys-, koulutus- ja tapahtumakeskus.

Siellä ajettaisiin FIA North European Zone tason kisoja sekä kansainvälisiä FIA:n sarjoja kuten WTCC, GT ja Formula 3. Samoin myös muun muassa kansallinen FINRace rata-ajosarja ja Drifting-arvokilpailuja.

 

Lue aiheesta lisää maanantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.