Kuopiossa aloitti uusi nettipoliisi – Itä-Suomeen kaivattaisiin vielä muutama lisää

Kuopiossa on aloittanut tällä viikolla uusi nettipoliisi, kun ennalta estävän toiminnan ryhmässä työskentelevä vanhempi konstaapeli Matti Röppänen aloitti tehtävässä.

– Tehtäväni pyörivät pääsääntöisesti nuorten asioiden ympärillä, ja olen tiiviissä yhteistyössä lasten ja nuorten kanssa työskentelevien tahojen kanssa, Röppänen esittäytyi Itä-Suomen poliisin Facebook-ryhmässä.

Itä-Suomen poliisilla on tällä hetkellä kuusi nettipoliisia ja haussa on vielä muutama lisää. Poliisin viestintäasiantuntija, ylikonstaapeli Arto Tynkkysen mukaan yhteydenottoja nettipoliiseille tulee sen verran paljon, että heitä tarvittaisiin kymmenen.

Nettipoliisit tekevät usein paljon työtä nuorten asioiden parissa, mutta Tynkkysen mukaan heille tulee nykyään yhteydenottoja kaiken ikäisiltä.

– Nuorilla kynnys ottaa yhteyttä nettipoliisiin on matalampi kuin vanhemmilla.

Nettipoliisi toiminta aloitettiin Pohjois-Savossa kesällä 2011.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, räjähtämättömiä pulloja löytyi alueelta aamupäivällä

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.