Kuopiossa jäätiin sunnuntaina vain 4,1 astetta koko viime kesän lämpimimmästä päivästä

Pohjois-Savossa vietettiin sunnuntaina kuluvan vuoden lämpimintä päivää. 20 astetta ylittyi iltapäivän aikana Varkauden Kosulanniemellä, Vesannon Sonkarissa sekä Kuopion Savilahdessa. Lämpimintä oli Kuopiossa, jossa elohopea kipusi Ilmatieteen laitoksen mukaan parhaimmillaan 20,3 asteeseen.

Vuorokauden lämpötilavaihtelu oli Kuopiossa yli 18 astetta, sillä varhain sunnuntaiaamuna lämpöä oli vain 1,8 astetta.

Parannusta on tullut jo nyt myös viime kevääseen: viime toukokuussa 20 astetta ei ylitetty Kuopiossa kertaakaan. Lämpimintä oli 19.5., jolloin mittari näytti 19,6 astetta. Itse asiassa kovin kaukana ei ole edes koko viime kesän Kuopion lämpöennätys: 3.7. päästiin parhaimmillaan 24,4 asteeseen, sillä helleraja ei ylittynyt Kuopiossa viime kesänä kertaakaan.

Sunnuntai oli monin paikoin vuoden lämpimin päivä muuallakin Suomessa. Kevään valtakunnallinen lämpöennätys meni rikki Lahdessa, jossa mitattiin sunnuntaina 21,4 astetta.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan sää on maanantainakin poutainen maan etelä- ja keskiosassa. Pohjois-Savossa päivän ylin lämpötila asettuu maanantaina 15–17 asteen välille. Tiistaina ja keskiviikkona voi olla viileämpää, mutta loppuviikkoa kohti sää lämpenee uudestaan.

Kevään lämpöennätyksiä tehty monilla paikkakunnilla – 20 asteen raja rikki Manner-Suomessa