Kuopiossa kiertää nyt mopovarkaita

Kuopiossa on meneillään mopo- ja moottoripyörävarkauksien buumi. Viime vuonna mopovarkauksien määrä nousi Pohjois-Savossa 112:een, kun vuotta aiemmin mopoja oli viety 59 ja edellisvuotena 40. Tänä vuonna tahti on jatkunut.

Kesäkuussa mopo-, moottoripyörä- ja mönkijävarkauksia ilmoitettiin pelkästään Kuopiossa 13 kappaletta.

Viimeksi tiistain vastaisena yönä Kuopion Alavasta Kaartokadulta vietiin juuri kunnostettu Suzuki PV -mopo. Mopo oli riimulla lukittuna omakotitalon edustalla, mutta lukollinen ketju oli leikattu jollain leikkurilla.

Petosella Tattikujalta vietiin lukittu Suzuki PV -mopo rivitalon päädystä viime perjantain vastaisen yön aikana.

Poliisille on tehty rikosilmoitus myös sunnuntain 16. kesäkuuta vastaisena yönä Julkulasta Pölkkypurontien rivitalohuoneiston edestä viedystä Yamaha-kevytmoottoripyörästä ja tiistaina 12. kesäkuuta Petosella Mutkankadulta omakotitalon pihasta viedystä Yamaha DT -kevytmoottoripyörästä.

–Moottoripyöriin saa jarrulevylukkoja sekä esimerkiksi hälytysäänellä varustettuja lukkoja. Mopon voi lukita esimerkiksi riimulla kiinni kiinteään rakenteeseen, komisario Markus Taskinen Pohjois-Savon poliisista kertoo.

Lukotkaan eivät aina estä varkauksia. Mopo kannattaakin säilyttää lukitussa autotallissa tai pihalla niin, ettei se näy kadulle ohikulkijoille.

Mopoja varastetaan usein saman tien käyttöön ja niitä löytyy ajon jälkeen hylättynä esimerkiksi ojista. Osa varastaa mopoja tai kevareita ottaakseen niistä osia omiin pyöriin. Arvopyöriä varastetaan myös ulkomaille.

Poliisi pyytää Kuopion mopovarkauksista havaintoja tai muita vihjeitä puh. 071875 6880.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.