Kuparivarkaista yllätetty mies pelästytti – rehtorin kuulutus keskeytti oppitunnit ja sulki koulun ovet

Lahdessa etsittiin perjantaina miestä, jonka epäiltiin olleen varastamassa kuparilevyjä käytöstä poistetulla Tiirismaan koululla.
Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen miehestä noin puoli yhdeltä päivällä. Miehen oli nähty liikkuneen koulun katolla.

Huoltomies oli poliisin mukaan yllättänyt epäillyn ja seurannut tätä autolle, jolloin epäilty oli ottanut "astalon" takkinsa alta ja uhannut sillä huoltomiestä.

– Se saattoi olla teräase tai ruuvimeisseli, siitä ei ole varmuutta, sanoo vanhempi konstaapeli Esa Mäkelä.

Epäilty juoksi pakomatkansa aikana Tiirismaan koulun vieressä sijaitsevan parakkikoulun pihan läpi. Poliisin mukaan koulun oppilaat olivat tapahtumahetkellä sisällä parakeissa.

Koulun ovet säpissä 20 minuuttia

Varkaan yhyttänyt henkilö oli koulun vahtimestari, ja hän soitti asiasta rehtorille, kertoo Tiirismaan koulun virka-apulaisrehtori Kaisa Tukia. Rehtori teki tämän jälkeen turvakuulutuksen, ja Tukia puolestaan soitti hätäkeskukseen.

– Turvakuulutuksen kuultuaan opettajilla on tietyt ohjeet, miten toimitaan. Oppilaat pidetään luokassa, ovet laitetaan lukkoon ja sälekaihtimet kiinni, Tukia kertoo.

Koulun ovet pidettiin lukittuina noin 20 minuutin ajan. Tilanteen loputtua opettajat keskustelivat tapahtuneesta oppilaiden kanssa.
Koulun oppilaat eivät poliisin mukaan olleet tilanteessa vaarassa.

Mies oli poistunut paikalta Onnelantietä pitkin kohti sairaalaa. Useat partiot etsivät miestä, mutta häntä ei löydetty.

Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus laittomasta uhkauksesta ja varkauden yrityksestä.