Kuukauden muutos: pohjoissavolaisia on 121 vähemmän kuin vuoden alussa

Pohjois-Savossa asui tammikuun lopulla 247991 ihmistä, mikä on 121 asukasta vähemmän kuin tammikuun alussa, selviää väestönmuutoksen ennakkotiedoista. Muutos on suurempi kuin vuosi sittne, jolloin väki väheni kuukauden alun ja lopun välillä 74 asukkaalla.

Maakunnasta muutti kuukauden aikana pois 35 ihmistä enemmän kuin Pohjois-Savoon oli tulijoita. Kuukauden aikana kuoli 94 ihmistä enemmän kuin vauvoja syntyi elävänä.

Seutukunnittain eniten väki väheni Ylä-Savossa, jossa miinusta tuli vuoden aikana 79 henkeä. Suurin väestötappiota tuli Lapinlahdella, 33 henkeä, mutta Sonkajärveä lukuun ottamatta asukasluku pieneni myös muissa kunnissa.

Koillis-Savon asukasmäärä pieneni vuoden aikana 38 ihmisellä. Sisä-Savossa vähennystä oli 24 henkeä ja Varkauden seudulla 20 henkeä.

Väestö kasvoi tammikuussa ainoastaan Kuopion seutukunnassa. Siilinjärvellä asui tammikuun lopussa kaksi ihmistä vähemmän kuin kuun alussa, mutta Kuopion väestö lisääntyi nostaen koko seutukunnan väkiluvun muutoksen 40 henkeä plussalle. Seutukunnassa oli yhteensä 133967 asukasta.

Kuopion lisäksi väkimäärä lisääntyi tammikuun aikana kolmella paikkakunnalla. Sonkajärvellä plussaa oli neljä henkeä. Tervossa ja Juankoskella asukkaita oli kolme enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammikuun lopulla Kuopiossa oli 112183 asukasta. Iisalmi on maakunnan toiseksi suurin kaupunki 21947 asukkaallaan. Aivan sen perässä kolmantena on Siilinjärvi, jossa asukkaita on 21784. Varkaudessa asukkaita on 21630.

 

Juttua korjattu kello 14.20.

Luvut ovat väestönmuutoksia tammikuun 2016 ajalta, eivät verrattuna tammikuuhun 2015.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomen väkiluku kutistui tammikuussa eniten 23 vuoteen