Kuutta miestä kuulusteltu epäiltyinä Pride-iskusta

Poliisi on tavoittanut kuusi miestä, joita epäillään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueeseen tehdystä kaasuiskusta. Miehiä on kuulusteltu, mutta kukaan heistä ei ole enää vangittuna.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Juvosen mukaan parikymppiset epäillyt suunnittelivat iskua etukäteen ja toimivat yksissä tuumin. Hän ei paljasta, ovatko miehet myöntäneet teon.

Epäillyt ovat kotoisin eri paikkakunnilta, muun muassa Espoosta ja Mikkelistä. Suojelupoliisin mukaan ainakin osalla heistä on ollut kytkentöjä äärioikeistolaisiin ryhmittymiin.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi pian iskun jälkeen kolme miehistä todennäköisin syin epäiltyinä pahoinpitelystä, kokouksen estämisestä ja poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta. Miehet pääsivät vapaaksi jo pari viikkoa sitten.

Poliisin mukaan rikosten tutkinta vie kuukausia. Asianomistajia on noin kahdeksankymmentä, ja monia heistä ei ole ehditty vielä kuulla.

Helsingin Pride-kulkueeseen iskettiin kyynelkaasulla ja savusoihduilla viime kuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.