Kylvöt myöhässä koko maassa

Kevätkylvöt ovat jopa kymmenen päivää jäljessä tavanomaisesta aikataulusta suuressa osassa maata. Tilanne on vaihdellut tilojen ja lohkojen välillä enemmän kuin yleensä, mutta nyt työt ovat loppusuoralla koko maassa.

Kylvöjä ovat hidastaneet sateet, viileä sää ja peltojen märkyys. Etelä-Suomen rannikkoalueella ja Uudellamaalla kylvöt ovat myöhässä enimmillään peräti kolmisen viikkoa. Pieni osa lohkoista voidaan joutua jättämään kylvämättä, koska pellot ovat liian märkiä.

Pahiten kevätviljojen kylvöt ovat kesken Keski-Suomessa ja Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla.

Yöhalloista ei ole ollut suurta haittaa viljelyksille. Etelä-Suomessa yöhallat ovat saattaneet vioittaa marjaviljelyksiä hieman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ammattiliitto Pro laajentaa kahden viikon päästä odottavaa teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakonuhkaa

Vasemmistoliitto kritisoi Päijät-Hämeen suunnitelmaa suuresta sote-yksityistämisestä – palveluista vastaava kuntayhtymä ei aio odottaa sote-uudistusta

Liikenneopettajat: Automaattivaihteiston erityisehto ajokortissa on muinaisjäänne

Matti Ahde haudattiin lauantaina – näistä hänet muistetaan

Matti Ahde siunattiin Kallion kirkossa

Professori arvioi: Wuhanin koronaviruksen tartuntaepäilyjä tulee Suomessa lisää –  "Rokote edennee eläinkokeisiin piakkoin, ihmiselle annettavaan rokotteeseen on vielä matkaa"

Lauha talvi tuo lisämaustetta Pihabongaukseen – lintuja ei näy ruokintapaikoilla kunnon pakkastalvien tapaan

Paperiliiton lakonuhan sovittelua jatketaan huomenna – sellutehtaissa alasajo jo alkanut

Uutisanalyysi: Moni köyhyysmittari osoittaa väärään suuntaan – miksi yksi ostaa viimeisillä rahoillaan limsaa ja toinen reissaa velaksi?

Nuorisosäätiön entinen johto kiinnitti miljoonalainan vakuudeksi kerrostalon Helsingistä – "Allekirjoituksesta näkee, ettei se ole minun", sanoo säätiön hallituksen ex-jäsen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.