Kymmenet mielenosoittajat vastustavat turvapaikanhakijoiden palautuksia Helsingissä

Kymmenet ihmiset ovat kokoontuneet Helsingissä Pasilan poliisitalon eteen vastustamaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautusta Afganistaniin. Mielenosoituksen järjestäjien mukaan Helsinki-Vantaan lentokentältä on myöhään illalla lähdössä Kabuliin lento, jolla palautetaan kymmeniä ihmisiä Afganistaniin. Helsingin Sanomat kertoi asiasta aiemmin tänään.

Mielenosoitusta on järjestämässä Stop Deportations Finland -verkosto. Järjestäjien mukaan lennolle on noudettu ihmisiä ainakin Helsingistä ja Turusta. Yhteensä palautettavia on kymmeniä, järjestäjät kertovat.

Mielenosoittajia on kokoontunut myös lentokentälle. Sosiaalisessa mediassa julkaistiin iltayhdeksän jälkeen video ja valokuvia, joiden perusteella matkustajaterminaalissa näytti olevan paikalla korkeintaan joitain kymmeniä mielenosoittajia.

Vihreiden eduskuntaryhmä vaatii, että palautukset Afganistaniin keskeytetään, koska maan turvallisuustilanne on heikentynyt.

– Suomi ei voi olla maa, joka käännyttää pakolla lapsia ja ilmeisesti jopa raskaana olevan naisen hengenvaaraan. Käännytykset on heti keskeytettävä, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa tiedotteessa.