Kymmenien hehtaarien maastopalo Pyhärannassa – 20 asuinrakennusta evakuoitu

Varsinais-Suomessa Pyhärannan kunnan alueella riehuu laaja metsäpalo, jonka tieltä on evakuoitu 20 asuinrakennusta, tiedottaa Varsinais-Suomen pelastuslaitos.
Kello 20:n aikaan palo oli levinnyt pelastuslaitoksen arvion mukaan jo noin 60 hehtaarin alueelle, mutta paloalue saattaa olla suurempikin, sillä palo leviää moneen suuntaan.
Pelastuslaitoksen mukaan palo ei ole hallinnassa ja sammutustyöt jatkuvat edelleen. Paloalue on kasvanut muutamassa tunnissa ainakin kolmellakymmenellä hehtaarilla.
Päivystävän palomestarin mukaan palo leviää tuulen mukana sankassa metsässä ja sammutustöissä kestää hyvin pitkään, vähintään huomiseen saakka.
Sammutustöissä ovat mukana myös lentokone ja kaksi helikopteria. Kello 20 aikoihin sammutustöihin osallistui noin 40 pelastuslaitoksen yksikköä.

Rakennuksia ehkä jo tuhoutunut

Paloalueella on saattanut jo tuhoutua joitain rakennuksia, mutta varmuutta siitä ei ole. Alueella on asuinrakennuksia ja palo on uhannut niitä, mutta pelastusviranomaiset ovat toistaiseksi kyenneet sammuttamaan asuntoja uhanneet palopesäkkeet.
Palo muodostaa myös voimakkaasti savua ja alueen ihmisiä kehotetaan pysymään poissa savun vaikutusalueelta. Myös savu saattaa aiheuttaa evakuointitarvetta.
Palo leviää palomestarin mukaan sekä maan tasalla että latvapalona. Ilmatieteen laitoksen mukaan alueella tuulee heikosti etelästä päin.
Palopaikka on Pyhärannan keskustasta muutaman kilometrin pohjoiseen.
Varsinais-Suomessa, kuten lähes koko maassa, on voimassa metsäpalovaroitus.