Kysely: Karppausbuumi voimistuu yhä

Karppausinto jatkuu Suomessa. Tämä käy ilmi markkinointitutkimustoimisto Consumer Compassin nettikyselystä. Viikoittain punaista lihaa ostavista lähes kolmannes aikoo lisätä punaisen lihan käyttöä. Muutkin lihansyöjät aikovat jatkaa lihan kulutusta entiseen malliin.

35 prosenttia katsoo syövänsä nykyisellään liikaa nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja, ja joka kolmas pitää ruokavalionsa sokerimäärää liian suurena.

Lähes puolet kyselyyn vastanneista ilmoittaa kuitenkin parantaneensa ruokailutottumuksiaan vuoden aikana. Valmisruokien ja einesten kysyntä näyttää olevan hiipumassa. Sen sijaan luomu- ja lähiruoka kasvattavat suosiota.

Ruokatrendikyselyyn vastasi reilut tuhat suomalaista. Vastaajien otos edustaa internetiä käyttävää aikuista kuluttajaväestöä iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.