Kysely: Lähes joka viidennen läheisellä rahapeliongelmia

Lähes joka viidennen suomalaisen läheisellä on ollut rahapeliongelmia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimus. Rahapeliongelma koskettaa siis lähes 800 000 suomalaisen elämää.

Selvityksessä kysyttiin vastaajilta, onko esimerkiksi heidän isällä, äidillä, puolisolla, sisaruksella, lapsella tai läheisellä ystävällä ollut ongelmallista rahapelaamista. Rahapeliongelman on arvioitu olevan suhteellisen harvinaista ja peliongelmaisiksi on luokiteltu noin kolme prosenttia väestöstä, mutta läheisten näkökulmasta kyse on yleisemmästä ongelmasta.

Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että peliongelmaisen läheisellä oli itselläänkin muita vastaajia useammin muun muassa ongelmallista pelaamista ja alkoholin riskikäyttöä.

THL:n selvitykseen vastasi lähes 4 500 suomalaista vuosina 2011 ja 2012.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.