Kysely: Mitä muuttaisit itsessäsi tai elämässäsi?

Muuttaisin elämääni niin, että saisin kiireetöntä oleskelua ja voisin rentoutua. Edellisen vuoden opiskelu ja kesätyö toivat elämääni kiirettä.

Marleena Antikainen, 20, Kuopio

 

Haluaisin muuttaa ajatuksiani niin, etten miettisi koulua kesälomalla, sillä kesälomalla kuuluu lomailla, eikä stressata seuraavaa vuotta. Voisin vähentää stressiä lukusuunnitelmalla ja jättämällä enemmän aikaa kavereille ja uimiselle.

Ella Kohvakka, 17, Kuopio

 

Muuttaisin elämääni niin, että syksyllä ei olisikaan kirjoituksia tai abivuotta edessä, sillä kirjoitukset ja abivuosi aiheuttavat stressiä ja levotonta oloa.

Jennika Lilja, 17, Kuopio

 

Haluaisin olla varmempi tulevaisuudestani, esimerkiksi siitä, mitä haluan tehdä lukion jälkeen. Epävarmuus kalvaa mieltäni ja se vaikeuttaa päätösten tekemistä. Voisin poistaa epävarmuuttani ottamalla asian esille lähimmäisten kanssa, sillä he osaavat antaa vinkkejä.

Elli Joukainen, 18, Kuopio

 

Haluaisin muuttaa opiskelemaan Helsinkiin tai Turkuun. Olisi kiva asua yksin, nyt asun perheen kanssa. Pitäisi kerätä rahaa ja panostaa opiskeluun, niin pääsisin muuttamaan kotoa pois.

Iisakki Kontio, 17, Jyväskylä

 

En haluaisi muuttaa elämässäni mitään, sillä olen tyytyväinen näin. Minulla on ollut tänä kesänä kolme eri työtä. Niistä on tietysti ollut vähän stressiä, mutta tein työt putkeen, joten lomaakin on riittänyt.

Rosa Karhunen, 16, Kuopio

 

Haluaisin parempaan kouluun. Olen Reisjärven lukiossa, jossa on sisäilmaongelma. Koulua vaihtaakseni minun pitäisi lukea enemmän koeviikoilla.

Janne Kesonen, 17, Reisjärvi

 

En tiedä, mitä muuttaisin elämässäni, sillä asiat ovat hyvin. Haaveilen kuitenkin siitä, että minusta tulisi tutkija. Olen menossa syksyllä opiskelemaan kognitiotiedettä Helsingin yliopistoon.

Juho Halonen, 19, Kuopio

 

En muuttaisi elämässäni tällä hetkellä oikeastaan mitään. Jos vastaan tulee jotain, mitä haluan muuttaa, niin teen asioille sitten jotain. Haluaisin ehkä yrittäjäksi, jolloin voisin itse määrätä ja tehdä asioita, jotka tuntuvat minulle luontevilta.

Ilari Leino, 20, Turku

 

Muuttaisin elämässäni sen, ettei tarvitsisi käydä koulua. En jaksa kokeita ja sitä, että pitää olla koko ajan koulussa. Olisin mieluummin kavereiden kanssa jossain muualla. Menen kuitenkin lukioon, sillä en tiedä vielä, mitä haluan tehdä työkseni.

Niko Heiskanen, 15, Kuopio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.