Lääkärikoulutus vahvistuu roimasti Kuopiossa

Kuopion kampuksella annettava lääkärikoulutus vahvistuu syksyllä 2014 tai viimeistään vuotta myöhemmin jopa 30:llä aloituspaikalla.

Nyt paikkoja on 134. Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käydyissä tulosneuvotteluissa varmistunut muutos on rehtori Perttu Vartiaisesta mainio, koska myös Itä-Suomessa on ajoittain lääkäripulaa ja Kuopion kampuksen on hyvä jatkossakin säilyä maan suurimpana lääkärikoulutuspaikkana.

Muutkin lääkärikoulutusta antavat yliopistot lisäävät aloituspaikkoja lähivuosina, kuten ministeriö on toivonut.

Ministeriö suostui myös lisäämään kutakin lääkärikoulutettavaa kohti olevaa rahoitusta, mutta kuinka paljon, se on Vartiaisen mukaan selviämässä vasta syksyllä budjettikäsittelyssä.

Koulutuksen lisäystä on Kuopion kampuksellakin toppuuteltu, kun suuret kurssit eivät ole mahtua luentosaleihin ja KYSin harjoittelun aikana ahtaus haittaa oppimista. Vartiainen muistuttaa, että Keski-Suomen keskussairaalan kanssa on jo aiesopimus kliinisen harjoittelun osittaisesta hajauttamisesta sinne.

–Myös Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiriin voidaan hajottaa osa opetuksesta. Mitä tulee luentosaleihin, lienee mahdollista yhdistellä saleja isommiksi tai viime kädessä rakentaa lisätilaa. Tilahallinto ja Suomen Yliopistokiinteistöt pohtivat parannuksia pian, Vartiainen sanoo.

– Ensi vuonna Itä-Suomen yliopisto jatkaa tiukkuudessa, koska indeksijäädytyspäätös on voimassa. Ei kukaan kuvitellutkaan valtion budjetissa tulevan lisärahaa tämänvuotiseen nähden. Sikäli olen neuvottelutulokseen tyytyväinen.

Lue neuvottelutuloksesta tarkemmin tiistain Savon Sanomista.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.