Lääkärikoulutus vahvistuu roimasti Kuopiossa

Kuopion kampuksella annettava lääkärikoulutus vahvistuu syksyllä 2014 tai viimeistään vuotta myöhemmin jopa 30:llä aloituspaikalla.

Nyt paikkoja on 134. Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käydyissä tulosneuvotteluissa varmistunut muutos on rehtori Perttu Vartiaisesta mainio, koska myös Itä-Suomessa on ajoittain lääkäripulaa ja Kuopion kampuksen on hyvä jatkossakin säilyä maan suurimpana lääkärikoulutuspaikkana.

Muutkin lääkärikoulutusta antavat yliopistot lisäävät aloituspaikkoja lähivuosina, kuten ministeriö on toivonut.

Ministeriö suostui myös lisäämään kutakin lääkärikoulutettavaa kohti olevaa rahoitusta, mutta kuinka paljon, se on Vartiaisen mukaan selviämässä vasta syksyllä budjettikäsittelyssä.

Koulutuksen lisäystä on Kuopion kampuksellakin toppuuteltu, kun suuret kurssit eivät ole mahtua luentosaleihin ja KYSin harjoittelun aikana ahtaus haittaa oppimista. Vartiainen muistuttaa, että Keski-Suomen keskussairaalan kanssa on jo aiesopimus kliinisen harjoittelun osittaisesta hajauttamisesta sinne.

–Myös Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiriin voidaan hajottaa osa opetuksesta. Mitä tulee luentosaleihin, lienee mahdollista yhdistellä saleja isommiksi tai viime kädessä rakentaa lisätilaa. Tilahallinto ja Suomen Yliopistokiinteistöt pohtivat parannuksia pian, Vartiainen sanoo.

– Ensi vuonna Itä-Suomen yliopisto jatkaa tiukkuudessa, koska indeksijäädytyspäätös on voimassa. Ei kukaan kuvitellutkaan valtion budjetissa tulevan lisärahaa tämänvuotiseen nähden. Sikäli olen neuvottelutulokseen tyytyväinen.

Lue neuvottelutuloksesta tarkemmin tiistain Savon Sanomista.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ilkka: iisalmelaistaustainen Riikka Pirkkalainen hakee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Taksilupien määrä jopa tuplaantunut isoissa kaupungeissa, mutta samalla hinnat nousivat – "Ei ole näkynyt sitä paljon hehkutettua piilokysyntää, mitä ministeriössäkin lupailtiin"

Käytännöt vegaaniruoan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Suomi-neidon pää on jäässä mutta varpaita lämmittää – talven pakkasennätys meni uusiksi Utsjoella

Naisten sterilisaatioiden suosio on romahtanut – miehillä taas toimenpiteen suosio on kasvanut

Yhä useamman potilaan lääkereseptin kirjoittaa sairaanhoitaja – jo liki viidelläsadalla oikeus tähän

Palovaroitin ja alkusammutuksen tehnyt isä pelastivat perheen omakotitalon – lapsen leikit aiheuttivat vakavaa vaaraa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.