Lääkärisijaiset karttavat Kuopiota pienen palkan takia

Sijaisten saaminen omalääkärijärjestelmään on Kuopiossa tänä keväänä tavallistakin ongelmallisempaa. Opiskelijat ovat tiukasti kiinni opinnoissaan, mutta yhtenä syynä on myös raha.

Pienet naapurikunnat maksavat lääkäreistä kilpaillessaan usein parempaa palkkaa sijaisille kuin Kuopio, jolla ei ole edes sijaismäärärahoja.

Kuopion kaupungin ylilääkärin Kalevi Savolaisen mukaan sijaispalkka voi naapurikunnissa olla 1000–1500 euroa suurempi.

–Luonnollisesti opiskelijat tekevät markkinoilla valintaa palkan perusteella. On kuitenkin muistettava, että palkat ovat vaikeasti vertailtavia.

–Riippuu työehtosopimuksesta ja siitä, kuinka paljon työhön kuuluu yö- ja viikonloppupäivystyksiä. Järjestelmät ovat kunnittain erilaisia.

Savolainen painottaa, ettei Kuopiossa ole lääkäreiden virkoihin rekrytointiongelmia. Kaikki 53 virkaa ovat täynnä, ja hakijoita täyttöihin on ollut mukavasti.

–Myös lääkäreiden palkkataso on Kuopiossa hyvä. Se kestää hyvin valtakunnallisen vertailun, vaikka näillä sijaismarkkinoilla emme ihan naapurien palkkatasoon yllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Eteläiseen ja itäiseen Suomeen annettu rankkasade- sekä tuulivaroitukset

Jyväskylän senioritalo jälleen ilmiliekeissä – palo levinnyt toiseen rakennukseen

Jyväskylässä senioritalon tulipalo saatu hallintaan – palossa ei henkilövahinkoja

Iäkäs ihminen kuoli sairauskohtaukseen Alahärmän Powerparkin kartingradalla kesken ajon

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.