Lääkärit hallituksen unelma? – PL: Puolet jatkaa työntekoa eläkkeellä

Noin puolet lääkäreistä jatkaa työntekoa eläkkeellä, kertoo Potilaan Lääkärilehti. Moni jatkaa töitä vielä 65-vuo­tiaana, mutta melko harva enää yli 70-vuotiaana.

Lehti kertoo, että Lääkäriliiton tilastojen mukaan tällä hetkellä töitä tekee noin tuhat eläkeikäistä lääkäriä. Heistä valtaosa on osa-aikatyössä. Jatkajat ovat useimmiten erikoistuneita mieslääkäreitä. Valtaosa toimii yksityislääkäreinä, mutta osa myös julkisella sektorilla.

– Lääkärit ovat osansa tehneet työ­urien pidentämisessä, sanoo Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila lehdelle.

Työuria halutaan pidentää, koska väestö ikääntyy, suomalaiset elävät aiempaa vanhemmiksi ja yhteiskunta tarvitsee lisää verotuloja palveluiden rahoittamiseksi.

Halila arvioi, että Suomessakin aletaan lähivuosina vaatia lääkäreiltä toimiluvan uusimista määräajoin EU:sta tulevan paineen takia, esimerkiksi viiden vuoden välein. Lehden mukaan toimiluvan uusimisesta voisi olla eläkkeellä työskentelevälle hyötyä, kun ammattitaidon ajantasaisuus olisi helppo todistaa.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralla ei ole huomauttamista lääkärien työskentelystä eläkkeellä. Valvontatietojen valossa iäkkäät lääkärit eivät eroa muista.

Lähde: Potilaan Lääkärilehti

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.