Lääkärit hallituksen unelma? – PL: Puolet jatkaa työntekoa eläkkeellä

Noin puolet lääkäreistä jatkaa työntekoa eläkkeellä, kertoo Potilaan Lääkärilehti. Moni jatkaa töitä vielä 65-vuo­tiaana, mutta melko harva enää yli 70-vuotiaana.

Lehti kertoo, että Lääkäriliiton tilastojen mukaan tällä hetkellä töitä tekee noin tuhat eläkeikäistä lääkäriä. Heistä valtaosa on osa-aikatyössä. Jatkajat ovat useimmiten erikoistuneita mieslääkäreitä. Valtaosa toimii yksityislääkäreinä, mutta osa myös julkisella sektorilla.

– Lääkärit ovat osansa tehneet työ­urien pidentämisessä, sanoo Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila lehdelle.

Työuria halutaan pidentää, koska väestö ikääntyy, suomalaiset elävät aiempaa vanhemmiksi ja yhteiskunta tarvitsee lisää verotuloja palveluiden rahoittamiseksi.

Halila arvioi, että Suomessakin aletaan lähivuosina vaatia lääkäreiltä toimiluvan uusimista määräajoin EU:sta tulevan paineen takia, esimerkiksi viiden vuoden välein. Lehden mukaan toimiluvan uusimisesta voisi olla eläkkeellä työskentelevälle hyötyä, kun ammattitaidon ajantasaisuus olisi helppo todistaa.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralla ei ole huomauttamista lääkärien työskentelystä eläkkeellä. Valvontatietojen valossa iäkkäät lääkärit eivät eroa muista.

Lähde: Potilaan Lääkärilehti

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.