Lähes kaikilla savolaisilla on taas katkojen jälkeen sähköt

Sähköyhtiöt saivat palautettua sähköt sunnuntai-illan jälkeen kutakuinkin kaikille asiakkailleen niin Pohjois- kuin Etelä-Savossa.

Savon Voimalla ei ollut enää maanantaiaamuna yhtään asiakasta ilman sähköjä. Sama tilanne oli Pohojis-Karjalan Sähköllä, jonka alueeseen kuuluvat muun muassa Kaavi ja Tuusniemi.

Suur-Savon Sähkön alueella Mäntyharjulla Etelä-Savossa oli aamulla seitsemän jälkeen kolme taloutta, joihin ei tullut sähköä.

Päivällä sähköt katkesivat eri puolilla Savoa, mutta sähköttömien talouksien määrä jäi vielä kauaksi sunnuntai-illan lukemista. Pohjois-ja Etelä-Savossa oli päivän aikana, muutama sata taloutta ilman sähköä.

 

Kovat puuskittaiset tuulet katkoivat sähköjä laajalta alueelta Suomessa sunnuntai-iltana. Pohjois-Savossa oli enimmillään illalla 5000 taloutta ilman sähköä. Etelä-Savossa sähköttömiä talouksia oli hieman enemmän.

Koko maassa sähköt olivat poikki yli 20000 taloudesta. Maanantaiaamuna sähköttömiä talouksia oli enää noin 250. Niistä suurin osa oli Inkoossa ja Espoossa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli voi yltyä maanantaina yhtä kovaksi kuin sunnuntaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savon radan korjaaminen kestää koko maanantain - junat myöhässä

Viikko alkaa poutaisessa säässä – kova tuuli puhaltaa edelleen