Lämmin sää tulee vauhdilla Suomeen: helleraja voi mennä rikki ensi viikolla

Kesäpäiviä odottavien ei tarvitse välttämättä odottaa enää kauaa, sillä sääennusteiden mukaan helteet voivat tulla hyvinkin nopeasti.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ensi viikolla maanantain jälkeen Suomeen saapuva korkeapaine tuo mukanaan hyvinkin lämmintä ilmaa. Lämmintä virtaa eniten sisämaahan ja Suomen länsiosiin, mutta myös Savossa voidaan päästä yli 20 asteen lukemiin.

– Hellerajan rikkoutuminen on täysin mahdollista myös Pohjois-Savossa. Tässä on kuitenkin yhä epävarmuustekijöitä. Koskaan ei tiedä, mihin kohtaan esimerkiksi korkeapaineen keskus asettuu, päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta sanoo.

Lämmin jakso pysyttelee Suomen yllä arviolta useita päiviä. Myös säteily voimistuu merkittävästi, ja se saattaa vastata jopa elokuun alun määriä.

Ennen kesäistä säätä on viikonlopuksi kuitenkin odotettavissa yhä kylmää ilmaa. Torstain ja perjantaina välisenä yönä voi erityisesti Ylä-Savossa sataa vielä lunta. Lauantaina aurinko paistaa koko maassa, mutta Pohjois-Savossa sää on epävakainen aina maanantaihin asti.