Lännen Media: Kansanedustaja Veera Ruohon saama vihaposti eduskunnan turvallisuusyksikön selvityksessä

Kansanedustaja kollegansa pahoinpitelyn ja seksuaalisen ahdistelun uhriksi joutunut Veera Ruoho (kok.) on joutunut oikeusjutun takia halventavien vihaviestien kohteeksi, kertoo Lännen Media (LM). Sen mukaan Ruohon saamat viestit on toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikölle, joka tekee yhteistyötä poliisin kanssa.

– Rikosepäilyt siirtyvät viranomaisille, jotka myös hoitavat näiden asioiden tutkinnan, sanoo eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola LM:lle.

Viestien sisältö on henkilöön menevää, ja niitä yhdistää sympatia pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta tuomittuun Teuvo Hakkaraiseen (ps.), LM kertoo. Sen mukaan viesteissä muun muassa sanotaan, että humalainen väkisinsuutelu on yleensä kuitattu huumorilla ja haukutaan Ruohoa ahneeksi ja valehtelijaksi.

Ruoho sanoo uutisessa kokevansa pelkoa ja ahdistusta viestien takia.

 

Syyttäjä aikoo valittaa hoviin

 

Hakkarainen tuomittiin maanantaina 3 060 euron sakkoihin Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hänet tuomittiin maksamaan 1 400 euroa korvauksia Ruoholle.

Syyttäjä Eija Velitski kertoi tiistaina aikovansa valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Velitski vaatii Hakkaraiselle yhä 60 päivän ehdollista vankeutta tekotavan takia. Ruoho kertoi oikeudessa Hakkaraisen tarttuneen häntä kuristusotteella. Velitskin mukaan kuristusotteen käyttö ei ole sovitettavissa sakolla.

Hakkaraisen puolustuksen mukaan kyseessä oli pelkkä "karhunhalaus".

Syyttäjä valittaa Teuvo Hakkaraisen tuomiosta hovioikeuteen

Leena Meri: Hakkaraisen tuomio ei tuo lisätoimia

Kansanedustaja Ruoho kertoi törkypalautteesta - "Tällaisia asioita ei voi vaieta"

Teuvo Hakkaraiselle 3 060 euroa sakkoja ahdistelusta ja pahoinpitelystä

Syyttäjä Eija Velitski: Kansanedustaja Hakkaraisen syytteet kuvaavat väkivaltarikosten yleisyyttä Suomessa