Lännen Media: Kokoomuksen Risikko on valmis puhemieheksi – "sopiva emäntä taloon"

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoo Lännen Medialle, että on valmis eduskunnan puhemieheksi, jos kokoomuksen eduskuntaryhmä ehdottaa häntä tehtävään.

– Se on aivan valtavan upea tehtävä, aivan kerta kaikkiaan. Se ei satu joka likan kohdalle. Jos meidän ryhmämme arvioi, että olisin sopiva emäntä taloon, niin ei siitä kieltäytyä voi, Risikko sanoi Lännen Medialle.

Kokoomuksen on tarkoitus päättää puhemiesehdokkaastaan ensi maanantaina. Eduskunnan puhemiehen ja varapuhemiesten vaalit käydään samana päivänä.

Eduskunnan puhemiehistön kokoonpano on menossa uusiksi, koska eduskuntaryhmien voimasuhteet ovat muuttuneet perussuomalaisten hajoamisen myötä.

Sinisten Maria Lohelan hallussa nyt oleva puhemiehen paikka menee eduskunnan perinteiden mukaisesti toiseksi suurimmalle ryhmälle eli perussuomalaisten hajottua kokoomukselle.

Pääministeripuolue keskustalla säilyy ensimmäisen varapuhemiehen paikka, mutta toisen varapuhemiehen paikan perii suurin oppositiopuolue SDP.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, haluaa jatkaa eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa todettu 17 uutta koronatartuntaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.