Lännen Media: Rise haluaa keskittää vankilat kasvukeskuksiin

Rikosseuraamuslaitos haluaa keskittää vankilat suuriin kaupunkeihin ja tulevaisuuden kasvukeskuksiin, uutisoi Lännen Media. Sijaintipaikkoja olisivat pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Vaasa ja Hämeenlinna.

Nykyinen 26 vankilan verkosto supistuisi suunnitelmien mukaan 23 vankilaan vuoteen 2035 mennessä. Avovankiloiden määrää lisättäisiin ja suljettujen vankiloiden määrä vähenisi. Tiedot ilmenevät Lännen Median saamasta Rikosseuraamuslaitoksen analyysista, jonka se toimitti oikeusministeriölle huhtikuussa.

Savolaisittain huomionarvoista on, että merkittävän kokoiset Sonkajärven Sukevan ja Pieksämäen Naarajärven vankilat eivät sijaitse kasvukeskuksissa. Sukevan vankila on 181-paikkainen suljettu vankila miehille ja Naarajärven vankila 101-paikkainen avolaitos pääasiassa työkykyisille, lyhytaikaisille tai pitkäaikaisen rangaistuksen loppuosaa suorittaville vangeille.

Rikosseuraamuslaitos toivoo asiaan ratkaisua loppuvuodesta. Seuraavan uuden vankilan rakentamista se esittää Tampereen seudulle.

–  Tampere on yksi voimakkaimmista kasvukeskuksista pääkaupunkiseudun ja Turun seudun lisäksi, eikä siellä ole tällä hetkellä lainkaan vankilaa, sanoo kehitysjohtaja Pauli Nieminen.

Tamperetta lähin vankila sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Kylmäkoskella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.