Lännen Media: SPR ei aio noudattaa Maahanmuuttoviraston antamaa ohjetta

Suomen Punainen Risti SPR ei aio noudattaa Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskuksille antamaa turvapaikanhakijaperheitä koskevaa ohjetta, kertoo Lännen Media. Maahanmuuttovirasto antoi elokuussa ohjeen, jonka soveltaminen voisi johtaa ilman turvapaikkaa maahan luvattomasti jäävien perheiden rikkomiseen niin, että lapset jäävät vastaanottokeskukseen ja vanhempien olisi lähdettävä muualle. Luvatta maahan jäävien turvapaikanhakijoiden oikeus vastaanottopalveluihin katkeaa, mutta linjauksen mukaan lapsen etu edellyttää vastaanottopalveluiden jatkuvan. Jatko ei koske lapsen vanhempia.

Vastaanottokeskuksia pyörittävä SPR ja lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila pitää ohjetta lasten oikeuksien vastaisena.

Tulosalueen johtaja Olli Snellman Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksiköstä sanoo, että ohjeistus ei pakota erottamaan perheitä. Maahanmuuttovirasto aikoo selkeyttää ohjettaan lähiaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa –  Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.