Lännen Media: Suomen Yrittäjät vaatii minimipalkkoja lakiin

Suomessa pitäisi Suomen Yrittäjien mukaan selvittää, olisiko eri ammateista maksettavat minimipalkat syytä kirjata lakiin, kirjoittaa Lännen Media sunnuntaina.

Lakiin kirjatut minimipalkat ovat käytössä useissa EU-maissa, mutta Suomessa vähimmäispalkat määritellään pääasiassa työehto- ja virkasopimuksissa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo Lännen Median haastattelussa, että lakiin kirjattu minimipalkka voisi vähentää työehtosopimusten painoarvoa aavistuksen, mutta niihin jäisi silti sovittavaksi paljon asioita. Minimipalkan alitse työpaikoilla ei kuitenkaan voisi sopia. Se toisi Pentikäisen mukaan vakautta ja raamia palkoista sopimiseen.

Toimihenkilöjärjestö STTK tyrmää Pentikäisen puheet. Edunvalvonnan johtaja Katarina Murto sanoo, ettei minimipalkkaa tarvita lakiin, sillä työntekijöistä jo nyt noin 90 prosenttia on alakohtaisten sopimusten piirissä. Lakiin kirjattu minimipalkka johtaisi Murron mukaan siihen, että palkat lähtisivät liukumaan alaspäin.

Hänen mukaansa minimipalkat on kirjattu lakiin maissa, joissa ei ole riittävää työehtosopimusturvaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä, spraymaali imeytyi ainutlaatuisen vaunun puupaneeleihin –  Museojohtaja: "Kyllä tässä aika suuri vahinko on tehty"

Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä

Valtiovarainministeri Vanhanen: Uusia koronatukia yrityksille ei ole näkösällä

Kuiva alkukesä verottaa satoa – Lounais-Suomessa tilanne on erityisen kurja

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä sinetöi sote-sopimuksen Mehiläisen kanssa

Suomessa on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia –  Turulta suositus maskien käytöstä joukkoliikenteeseen

Helsingin merialueelta löytyi osia ihmisruumiista –  MTV: Kyläsaaren rannalta löydettiin kaksi irtonaista jalkaterää

Uuteenkaupunkiin saapuneella rahtilaivalla useita koronatartuntoja –  yksi toimitetaan ambulanssilla tutkimuksiin, muu miehistö ei poistu laivalta

Alkoholiveroa voidaan korottaa jo ensi vuodeksi – viime vuonna Virosta tuotiin aiempaa enemmän mietoja ja vähemmän vahvoja juomia

Uutisanalyysi: Keskusta kaipaa johtajaa, joka osaa kasata joukot – "Meidän porukka on aika rikki ja olemme jakautuneet"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.