Lännen Media: Tietotekniikan asiantuntijat vastustavat nettiäänestämistä

Monet tietotekniikan asiantuntijat pitävät nettiäänestämistä riskialttiina muutoksena, jonka haitat olisivat hyötyjä suurempia, kirjoittaa Lännen Media. Esimerkiksi F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoo vastustavansa nettiäänestämistä.

– Se on huono idea eikä tuo mitään ilmeisiä uusia etuja. Mikä nykyjärjestelmässä on rikki? En näe siinä ongelmaa, jota digitalisaatiolla oltaisiin korjaamassa, Hyppönen sanoo Lännen Medialle.

Sähköisiä kansalaisoikeuksia puolustava Effi-järjestö on vastustanut sähköiseen äänestykseen siirtymistä jo pitkään. Se näkee vaaroiksi muiden muassa äänestystuloksen manipuloinnin ja hakkeroinnin mahdollisuudet.

Lännen Media kirjoittaa, että hallitus teki lokakuussa jyrkän suunnanmuutoksen linjatessaan, että kotimaan yleisissä vaaleissa tähdätään nettiäänestyksen käyttöönottoon perinteisen äänestystavan rinnalle. Oikeusministeriö on perustamassa työryhmää selvittämään muun muassa nettiäänestämisen toteuttamisvaihtoehtoja, kustannuksia ja vaikutuksia vaalijärjestelmään.

Lähde: Lännen Median uutinen Turun Sanomien verkkosivuilla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.