Länsirannikolla varauduttava tänään ukkosiin – lämpötilat yhä hellelukemissa

Länsirannikolla on syytä varautua tänään voimakkaisiin ukkosiin. Ukkoskuuroja on luvassa erityisesti Turun ja Porin seuduilla sekä Pohjanmaalla, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi.

Ukkoskuuroihin liittyy runsasta sadetta ja salamointia, paikoin voi sataa jopa rakeita. Kuurojen aikana lämpötila voi laskea noin 20 asteeseen, mutta yleisesti lämpötila pysyttelee alkuviikolla hellelukemissa koko maassa.

Idässä ja pohjoisessa päivä valkenee aurinkoisena, mutta lännessä aamulla voi olla kosteudesta johtuvaa pilvisyyttä, joka kuitenkin hälvenee päivän aikana. Lämpötila nousee yleisesti 27–30 asteeseen.

Tiistaina ukkoset voivat levitä kohti Lappia ja sisämaata. Loppuviikolla korkeapaine siirtyy kohti Baltiaa ja epävakaisempi sää pääsee siirtymään Ruotsista ja Norjasta kohti Suomea.

Metsäpalo- ja hellevaroitukset ovat edelleen alkuviikolla voimassa suuressa osassa maata. Maanantaina metsäpalovaroitus ulottuu Posion ja Ranuan korkeudelle, helteestä varoitetaan koko maassa. Erittäin tukalan helteen varoitusalue ulottuu Ahvenanmaalta Keski-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen ja Päijät-Hämeeseen.

Uusimmat

Kotimaa

Valtakunnansyyttäjänvirasto on pyytänyt KRP:tä selvittämään Puolustusvoimain komentajan menettelyä

Syyttäjä: Oululaisnainen valmisteli poliisin tappamista teräaseella – selvitti osoitteen ja viestitti: "Tapan sut siellä. Pian."

Yrittäjä: Ovatko hakemistopalvelumyyjät yrittäneet huijata sinua?

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ei ole yleistynyt, vaan pikemminkin tilanne on päinvastoin, sanoo dosentti – "Ilmoitusmäärän kasvu on todennäköisesti hyvin positiivinen asia"

Migri: Suomessa aiempaa enemmän seksikaupan uhreja viime vuonna

Yhä useampi suomalainen tarvitsee konsulipalveluita ulkomailla – useimmiten neuvot riittävät

Selvitys ehdottaa opintotuen tulorajojen nostamista – yhdeksän opintotukikuukauden raja voisi olla jopa 18  000 euroa

Iltalehden kysely: Tuoreimmat seksuaalirikosepäilyt eivät ole koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan

Lehti: Lapsen raiskauksesta Suomessa epäilty guatemalalaismies pidätettiin USA:ssa

Lähihoitajaksi mielivä voi jo tänä keväänä joutua soveltuvuuskokeeseen – Ministeriö antaisi tarpeellisuuden ja sisällön oppilaitosten käsiin, moni lausunnonantaja menisi pitemmälle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.