Laaja mökkimurtosarja selvisi - varkaat veivät jopa ovia ja kiukaita

Poliisi on selvittänyt laajan rikossarjan, jossa kahta pääepäiltyä epäillään useista mökkimurroista Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa.

Pääepäiltyjen lisäksi tapaukseen liittyy kaksi heidän epäiltyä rikoksentekokumppania sekä kuusi varastetun tavaran kätkijää.

Poliisi epäilee 48-vuotiaan miehen ja 27-vuotiaan naisen tehtailleen murtoja viime kevään aikana niin, että osa mökeistä tyhjennettiin jopa täysin irtaimistosta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus vangitsi pääepäillyt huhtikuussa Kaakkois-Suomen poliisin esityksestä. Lisäksi poliisi on tehnyt useita kotietsintöjä rikossarjan vuoksi ympäri Kaakkois-Suomea. Etsinnöillä on takavarikoitu isot määrät varastetuksi osoittautunutta omaisuutta.

Poliisin mukaan rikossarjan syynä on ollut parin rahan tarve. He ovat rahoittaneet rikollisella toiminnallaan muun muassa huumausaineiden hankintaa.

Varkaat veivät kodinkoneita

Etelä-Savon puolella murtoja tehtiin muun muassa Mäntyharjulla, jossa murtauduttiin maalis-huhtikuussa viiteen vapaa-ajan kiinteistöön. Niistä vietiin muun muassa jääkaappi, perämoottori, pienoiskivääri ja työkaluja.

Savitaipaleella tehtiin tammikuussa ja huhtikuussa kaksi törkeää varkautta, joissa vapaa-ajan asunnoista ja varastoista varastettiin ainakin auton renkaat, työkaluja, koruja, televisio, muuta elektroniikkaa, takka, saunakiuas, aurinkopaneeli, ulko-ovi, vaatekaappi sekä yhdessä tapauksessa myös pihalla ollut auto.

Lisäksi törkeitä varkauksia tehtiin etenkin Kouvolassa, jossa mökeiltä vietiin jopa kokonaisia keittiökaapistoja, saunan kalusteita sekä huonekaluja ja muun muassa ilmalämpöpumppu ja lämminvesivaraaja.

Omaisuusrikosten lisäksi epäiltyjen epäillään muiluttaneen tuntemansa naisen Imatralta Kouvolaan viime helmikuussa ja pahoinpidelleen hänet.

Vankina olevan naisen asunnosta löytyi amfetamiinia maaliskuussa. Jo aiemmin talvella asunnosta oli löytynyt huumeita ja käteistä rahaa.

Epäiltyjen käyttämästä asunnosta löytyi myös toisella etsinnällä räjähtävää tulilankaa, aikatulilankaa, patruunoita ja ruutia.

Epäillyt jäivät kiinni huhtikuussa Ruokolahdella yrittäessään paeta poliiseja päihtyneenä. Autosta löytyi muun muassa silmäreiälliset pipot ja varastettua tavaraa, joten poliisi alkoi tutkia asiaa tarkemmin.

Pääepäiltyjen oppipoikaa, kouvolalaista 22-vuotiasta miestä epäillään myös samantyyppisistä mökkimurroista.

Lisäksi kolme keski-ikäistä miestä ja yksi keski-ikäinen nainen ovat epäiltyinä rikoskumppaneina tai varastetun tavaran kätkijöinä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Varkaat toimivat nyt usealla eri rintamalla

Lomaviikot ovat asuntomurtojen sesonkia