Lahden Vesijärveen valui öljyä, torjunta kestää päiviä

Lahden Vesijärveen on valunut suurehko määrä öljyä. Sen uskotaan vuotaneen Lahti Energian omistamasta Polttimon lämpökeskuksesta.

Pelastuslaitos on saanut rajattua öljyn noin 300 neliömetrin suuruiselle alueelle, eikä sen uskota pääsevän enää leviämään.

- Meidän onneksemme jään reuna toimi öljypuomin veroisena vallina, joten öljy jäi aika pienelle alueelle, kertoi päivystävä päällikkö Jani Aaltonen STT:lle.

Aaltosen mukaan öljyn poistaminen vedestä kestää useita päiviä. Pelastuslaitos on pumpannut öljyä säiliöautoihin ja kuljettanut sitä jäteasemille jo eilisaamusta lähtien, ja torjunta jatkuu näillä näkymin vielä huomenna.

Alueelle on tuotu lintukarkotin, jotta linnut eivät laskeutuisi öljyiseen veteen. Aaltosen tiedossa ei ole, että öljy olisi ainakaan toistaiseksi tappanut yhtään lintua. Pelastuslaitos on vienyt hoitoon yhden öljyyntyneen linnun.

Lahti Energian viestintäpäällikkö Jaana Lehtovirta kertoo, että öljyvuodon syyksi arvellaan routavauriota putkistossa. Polttimon lämpökeskus toimii maakaasulla, mutta käyttää varapolttoaineena kevyttä polttoöljyä.

Asiasta kertoi Etelä-Suomen Sanomat verkkosivuillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.