Lakkiaispäiväksi luvassa kesäistä säätä

Koulujen päättäjäispäivä lauantai on aurinkoinen, poutainen ja kesäisen lämmin lähes koko maassa, ennustaa Ilmatieteen laitos.

Maan eteläosassa esiintyy Ilmatieteen laitoksen mukaan yleisesti hellettä. Maan keskiosassa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla lämpötila kohoaa 18:n ja 25 asteen välille. Lapissa pilvisyys on paikoin runsasta ja iltapäivälämpötila jää Pohjois-Lapissa 10 asteen vaiheille.

Sunnuntaina poutainen ja aurinkoinen sää jatkuu suuressa osassa maata, Ilmatieteen laitoksella arvioidaan. Iltapäivän lämpötilat ovat melko lähellä lauantain lukemia, mutta pilvisyys lisääntyy luoteesta alkaen maan pohjoisosassa. Iltapäivän tai illan aikana Lappiin saapuu vesisateita Norjanmereltä.

Ero vuodentakaiseen on suuri, sillä viime vuonna päättäjäispäivän ylimmät lämpötilat olivat maan itä- ja pohjoisosassa 4–12 astetta ja maan etelä- ja länsiosassa ylimmillään noin 15 astetta.

– Tulevan viikonlopun iltapäivälämpötilat ovat laajalti 5–10 astetta ajankohdan keskimääräisten lukemien yläpuolella, kertoo meteorologi Ari-Juhani Punkka Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.