Lakko saa roskikset pursuamaan, lajittelu tärkeää

Kuljetusalan lakko näkyy nopeasti roska-astioilla ja jätehuoneissa. Roska-astioiden tila loppuu nopeasti varsinkin isoissa taloyhtiöissä, joissa jätehuone on pieni asukkaiden määrään nähden.

Jätehuoltoyhtiöt keskittävät nyt vähiä voimiaan sairaaloiden, koulujen ja päiväkotien jätehuoltoon. Liikennettä hoidetaan pääosin esimiesvoimin.

Kansalaiset pystyvät olennaisesti vaikuttamaan siihen, miten isoiksi ja lemuaviksi roskaröykkiöt ehtivät kasvaa. Lajittelu on nyt tavallistakin tärkeämpää, ja jo kaupassa kannattaisi ostaa vähän jätettä tuottavia elintarvikkeita ja tavaroita.

Jos lakko jatkuu useita päiviä tai jopa viikkoja, ongelmat pahenevat.

- Jonkinlainen onni on, että on talvi. Jos pakkaset palaavat, ei tule niin paljoa hajuhaittoja, sanoo Sita Finlandin kuljetuspäällikkö Risto Luoto.

Rottia ja muita eläinhaittoja voi ilmetä nopeastikin. Ulkona säilytettävät roskapussit tulee sulkea napakasti, jotta tuholaisten on hankalampi päästä niiden kimppuun.

Kartonkeja ja muita haisemattomia jätteitä kannattaa varastoida kotiin ja viedä keräykseen myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion koululaiskyydit vaikeuksissa

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.