Lakko saattaa sotkea juhannuksen junaliikennettä

VR:n sähkötyöntekijöiden mielenilmaus voi myöhästyttää junia juhannusliikenteessä. Turvalaite- ja sähkölaiteasentajien ammattiosaston puheenjohtaja Jukka Parviainen vahvistaa, että noin 280 osaston 300 jäsenestä ei aio tulla torstaina töihin.

VR:n mukaan liikenne pyritään hoitamaan normaalisti. Junaliikenteessä saattaa esiintyä häiriöitä.

VR:n lisäksi Rautatieläisten liitto on vaatinut työntekijöitä tulemaan töihin vedoten liikenteen sujuvuuteen ja voimassaolevaan työehtosopimukseen. Molempien mukaan mielenilmaus on laiton.

Parviaisen mukaan seisauksen syynä on työnantajan haluttomuus neuvotella työntekijöiden kohtelun parantamisesta. Hän pitää kesäkuun alussa annettua, kertaalleen peruttua varoitusta mielenilmauksesta voimassaolevana.

Parviaisen mukaan ammattiosasto on päättänyt irrottautua Rautatieläisen liitosta, joka sulautuu Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon, ja liittyä Sähköliittoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

Keskustan Kurvinen ei pyri puoluejohtajaksi, vaan haluaa pysyä puoluetta vakauttavana voimana kisan aikana ja sen jälkeen

Kolea heinäkuu näkyi hukkumismäärissä – hukkuneita viisi vähemmän edelliseen heinäkuuhun verrattuna

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa viime yönä

Peruskouluverkko harvenee seuraavien 20 vuoden aikana entisestään, arvioi Opetushallitus – jyrkimmässä laskelmassa nykykouluista voitaisiin sulkea lähes puolet

Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä

Tänään 1,9 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia

Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lyhennysvapaita asuntolainoihin – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies valvoi jäsenten huumeidenkäyttöä virtsatestein: "Pyrki varmistamaan jäsenten kuuliaisuuden ja paremman rikollisen toimintakyvyn"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.