Lakko tyhjentää maito- ja tuoretuotteet kaupoista

Tuoretuotteet voivat loppua kaupoista jo 2-3 päivässä autoalan lakon vuoksi. S-ryhmän hankinta- ja jakeluyhtiö Inex Partnersin toimitusjohtaja Jorma Vehviläinen kertoo, että vaikutukset poikkeavat kuitenkin paikallisesti ja alueellisesti.

Seuraukset riippuvat siitä, minkä kuljetusliikkeen kanssa kaupoilla tai elintarvikkeiden valmistajilla on sopimus. Lakko koskee noin kolmeakymmentä suurta kuljetusliikettä.

Hedelmien ja vihannesten lisäksi maito kuuluu tuotteisiin, joita ei voi pitää pitkään varastoissa. Pitkittyessään lakko näkyy myös paremmin säilyvien tuotteiden saatavuudessa.

Elinkeinoelämän keskusliitto pitää AKT:n toimintaa häikäilemättömänä ja vastuuttomana. EK:n johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen katsoo, että kuljetusalan heikko taloudellinen tila ja merkitys koko kansantaloudelle ei ole heijastunut millään tavoin AKT:n vaatimuksiin ja toimintatapoihin.

- AKT:n toimintatapa ei lupaa hyvää myöskään satamia koskevalle sovittelulle. Vaikuttaa siltä, että liitto on valmis pysäyttämään kaiken liikenteen ja maan ulkomaankaupan vauhdittaakseen kohtuuttomia vaatimuksiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopion koululaiskyydit vaikeuksissa

Postilakko voi peruuntua

Linja-autoyrittäjillä helteinen yö edessä