Lakkovaroitus yksityiselle opetusalalle ja aikuiskoulutuskeskuksiin

Yksityiselle opetusalalle ja aikuiskoulutusalalle jätettiin lakkovaroitus sunnuntai-iltana. Työtaistelu koskisi viittä eteläisen Suomen ammatillista oppilaitosta ja neljää ammatillista aikuiskoulutuskeskusta.

Kohdennettu lakko järjestetään ajalla 5.–9. maaliskuuta, jollei työehdoista sitä ennen päästä neuvottelutulokseen. Lakkovaroituksen jättivät valtakunnansovittelijalle yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten henkilöstöä edustavat OAJ, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Yksityinen opetusala ja ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset ovat olleet sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta alkaen. Hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä edustavien Jytyn ja JHL:n jäsenet ovat olleet ylityö- ja vuoronvaihtokiellossa 7. helmikuuta alkaen.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalisunnuntaina sataa laajalti, lakkiaispäiväkin todennäköisesti epävakainen

Kimmo Elomaa tuomittiin ehdolliseen törkeästä talousrikoksesta – "On yleisen elämänkokemuksen vastaista pitää talousrahoja aamutakin taskussa"

Brexit saattoi tuoda EU-myönteisen vireen vaalikeskusteluun, pohtii tutkija

Kaupunkikeskustojen elinvoima heikkeni – kivijalkakauppaa haastavat netti ja ostoskeskukset

Turun arvokuljetusryöstön yritys uudelleen aktiiviseen tutkintaan – poliisia kohti konetuliaseella ampuneet ryöstäjät onnistuivat pakenemaan vuonna 2002

Poliisi pyysi havaintoja kadonneesta naisesta – etsitty nainen löytyi pian huhuilun jälkeen

Rinne arvioi hallitusneuvotteluissa kaiken olevan valmista ehkä viikon kuluttua viikonloppuna – tänään puurtavat puheenjohtajat sekä talous- ja veroryhmät

Yle: Mykkäsen mukaan Isis-leirin naiset pidätetään, jos he palaavat Suomeen

Kansanedustaja Ritva Elomaa kiisti poliisille tienneensä mitään ghanalaistilin rahoista – talousrikoksesta syytetyn Kimmo Elomaan mukaan tililtä nostetut 150 000 euroa ovat vaimon kehonrakennuspalkintoja

Kommentti: Sote-sopu liimaa keskustaa Säätytalon lattiaan aiempaa lujemmin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.