Laku-lappis putosi jäihin ja selvisi uintireissultaan: Katso kuvat!

Jäihin pudonnut labradorinnoutaja selvisi hengissä Rautalammilla maanantaina. Se oli lähtenyt Liimattalan kylällä retkelleen Sääksijärvelle kello yhdentoista aikaan, kun jää petti koiran alta noin 300 metrin päässä rannasta.

Ylipalomies Jukka Korhonen kertoo, että sisukas koira uiskenteli avannossa 20–30 minuuttia, kunnes pintapelastaja haki sen lautalla rantaan.

– Se jaksoi uida niin pitkään, mutta kyllä sitä hytisytti, ja kylmä sillä oli, mutta kunnossa koira on. Omistaja aikoo käyttää sitä eläinlääkärillä, Korhonen kertoo.

Koiraa hakiessa jää petti monesti pintapelastajankin alta. Korhonen varoittaakin ihmisiä heikoista jäistä.

Omistaja Satu Nikulainen kertoo, että he ovat joka vuosi jäiden lähdön aikaan varmistaneet, että heidän rakas Laku-koiransa ei pääse yksin ulos.

– En tiedä, mistä se oli päässyt ja mitenkä. Rannatkin ovat sulat. Me olimme jo itse matkalle pois päin, kun saimme ilmoituksen. Koiralla oli vahti, mutta vahinkojahan sattuu. Olemme asuneet tässä kahden järven rannassa koko sen ajan, kun Laku on elänyt, eikä koskaan ole tapahtunut tällaista.

Nikulaisen mukaan Laku on jo saatu lämmitettyä, ja se on jo hyvässä kunnossa.

– Ainut vaan, että kannuskynsi oli irronnut. Mutta tuossa tuo jo ruokaa odottaa ja kärkkyy. Olemme tosi kiitollisia kaikille pelastustoimeen osallistuneille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.