Laku-lappis putosi jäihin ja selvisi uintireissultaan: Katso kuvat!

Jäihin pudonnut labradorinnoutaja selvisi hengissä Rautalammilla maanantaina. Se oli lähtenyt Liimattalan kylällä retkelleen Sääksijärvelle kello yhdentoista aikaan, kun jää petti koiran alta noin 300 metrin päässä rannasta.

Ylipalomies Jukka Korhonen kertoo, että sisukas koira uiskenteli avannossa 20–30 minuuttia, kunnes pintapelastaja haki sen lautalla rantaan.

– Se jaksoi uida niin pitkään, mutta kyllä sitä hytisytti, ja kylmä sillä oli, mutta kunnossa koira on. Omistaja aikoo käyttää sitä eläinlääkärillä, Korhonen kertoo.

Koiraa hakiessa jää petti monesti pintapelastajankin alta. Korhonen varoittaakin ihmisiä heikoista jäistä.

Omistaja Satu Nikulainen kertoo, että he ovat joka vuosi jäiden lähdön aikaan varmistaneet, että heidän rakas Laku-koiransa ei pääse yksin ulos.

– En tiedä, mistä se oli päässyt ja mitenkä. Rannatkin ovat sulat. Me olimme jo itse matkalle pois päin, kun saimme ilmoituksen. Koiralla oli vahti, mutta vahinkojahan sattuu. Olemme asuneet tässä kahden järven rannassa koko sen ajan, kun Laku on elänyt, eikä koskaan ole tapahtunut tällaista.

Nikulaisen mukaan Laku on jo saatu lämmitettyä, ja se on jo hyvässä kunnossa.

– Ainut vaan, että kannuskynsi oli irronnut. Mutta tuossa tuo jo ruokaa odottaa ja kärkkyy. Olemme tosi kiitollisia kaikille pelastustoimeen osallistuneille.

Uusimmat

Kotimaa

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.