Lantto jatkaa valvottuna lääkärinä

Joroisten kunnanhallitus vahvisti ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina kunnanjohtaja Tenho Hotarisen päätöksen terveyskeskuksen lääkärijärjestelyistä.

Hotarinen nimitti viime torstaina terveyskeskuslääkäri Mikko Honkavaaran tilapäiseksi ylilääkäriksi ja ylilääkärinä toimineen Pekka Lanton hänen tilalleen. Samalla Hotarinen nimitti Honkavaaran Lanton valvojaksi.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus (TEO) rajoitti viime viikolla Lanton lääkärinoikeuksia. Lantto saa toimia tällä hetkellä vain julkisessa terveydenhuollossa toisen lääkärin valvonnassa.

TEO:n mukaan Lantto oli syyllistynyt lääkärinä useisiin laiminlyönteihin ja osoittanut ammatillisia puutteita päätöksissään potilaiden hoitotavoista.

Lantto on ilmoittanut valittavansa TEO:n päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja jäävänsä eläkkeelle, ellei valitus tuo hänelle täysivaltaisia lääkärinoikeuksia takaisin.

Kunnanjohtaja tapaa tiistaina terveyskeskuksen lääkärit ja neuvottelee tilanteesta. Hotarisen mukaan tilanne jatkuu nykyisenä ainakin kunnanhallituksen seuraavaan kokoukseen asti, joka on ensi viikon maanantaina.

- Seuraamme terveyskeskusta kaiken kohun jälkeen tavallista herkemmällä korvalla. Lääkäriasia on vielä auki. Tarkoitus on, että vahvistamme tässä tilanteessa johtavan hoitajan asemaa, kunnanjohtaja kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ex-oikeusministerin ex-erityisavustajan syytteitä käsitellään käräjillä

Sosiaali- ja terveysministeriö varautuu koronaviruksen vuoksi – asetti työryhmän torjuntatoimien suunnitteluun ja johtamiseen

Lappiin odotettavissa poikkeuksellinen tulvakevät, kriittisimmät paikat ovat Kemijoen, Ounasjoen ja Ivalojoen alueilla

Asiakas yllättyi Prismassa – Fazer lopetti hävikkileivän iltamyynnin alennettuun hintaan

"Onhan se ikävä, jos ostaa kalliin ja se ei toimi" – Suomi jäi kauas hehkutetusta teknologiatavoitteesta

Rikollisvaikuttaja Raimo Andersson pahoinpideltiin kuoliaaksi kotinsa pihalla – aiemmin kolmoismurhasta tuomittu Veli Matti Huohvanainen vaatii hovioikeutta hylkäämään murhasyytteen

Kyberasiantuntija: Suomi on jo maailman 10. yleisin kieli pimeässä verkossa – kysyttyjä tuotteita ovat teknologiafirmojen työntekijöiden käyttäjätunnukset ja salasanat

Kunnilla on suuret toimintavaltuudet mahdollisessa koronavirusepidemiassa

Saunapalvin valmistus Suomessa jatkuu, nyt odotetaan päätöstä nimisuojasta

Emerade-adrenaliinikyniä vedetään pois kuluttajilta – taustalla tapaukset, joissa kynä ei ole toiminut ensimmäisellä yrityksellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.